«Και θέλουμε το Rhodes Circuit και το μπορούμε», ήταν το μήνυμα που έστειλε με την αυθόρμητη παρουσία του στο χώρο τέλεσης του Test Event πάνω από 15.000 κόσμου, που δέχθηκε με θέρμη την πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής του Rhodes Circuit. Από τη μια, ο κόσμος της Ρόδου, έδωσε βροντερό «παρών» στο απόλυτα πετυχημένο πρώτο Test Event του Rhodes Circuit και από την άλλη έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως, η Ρόδος μπορεί και θέλει να οργανώσει τέτοια σπουδαία γεγονότα, ανεβάζοντας το τουριστικό ενδιαφέρον και τον ανταγωνισμό σε ψηλά επίπεδα. Μάλιστα υπολογίστηκε ότι, αν ο καιρός ήταν καλύτερος, οι θεατές θα ήταν υπερδιπλάσιοι, όμως η πρόγνωση για βροχή το διήμερο κράτησε πολλούς πολίτες μακριά από το event.

Με το σύνθημα, «Γιατί το Μονακό και όχι η Ελλάδα; Γιατί το Μόντε Κάρλο και όχι η Ρόδος;», η περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, ο δήμος Ρόδου και η οργανωτική επιτροπή του Rhodes Circuit, υλοποίησαν με επιτυχία το πρώτο Test Event, μια από τις πρώτες εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο νησί, με αποκορύφωμα την αναβίωση μετά από μισό αιώνα του θρυλικού αγώνα ταχύτητας Ρόδου.

Το Σάββατο το πρωί, πολλά ξεχωριστά σπορ αυτοκίνητα, που πρώτη φορά ήρθαν στη Ρόδο, παρατάχθηκαν μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δίνοντας εορταστικό και αγωνιστικό χρώμα. Οι πολυάριθμοι θεατές, που βρέθηκαν εκεί, θαύμασαν από κοντά τα πανέμορφα αυτοκίνητα και πήραν μια πρώτη γεύση από την εντυπωσιακή εκδήλωση, που θα ακολουθούσε.

Οι οδηγοί των αυτοκινήτων ξεκίνησαν από την πλατεία μπροστά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να κάνουν έναν πρώτο αναγνωριστικό γύρο της διαδρομής με πρώτο προορισμό και στάση το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Εκεί τους περίμενε πλήθος δημοσιογράφων και φωτογράφων από όλη την Ελλάδα, που απαθανάτισαν το γεγονός. Η αυλή του παλατιού γέμισε με λαμπερά αυτοκίνητα και περήφανους ιδιοκτήτες, ενώ δεν κρυβόταν η συγκίνηση των παλιότερων και ο ενθουσιασμός των νεότερων από το ξαναζωντάνεμα παλιών αγωνιστικών στιγμών.

Στη συνέχεια οι οδηγοί κατηφόρισαν το πλακόστρωτο των Ιπποτών που αντήχησε από τον άγριο ήχο των κινητήρων των super cars. Τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα σταμάτησαν στην πλατεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Εκεί, μέσα σε γιορτινό κλίμα, έμειναν μέχρι το απόγευμα, όπου πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά, να φωτογραφηθεί με τα μοναδικά αυτοκίνητα, αλλά και να μιλήσει με τους ιδιοκτήτες τους.

Την Κυριακή το πρωί, η Ρόδος είχε βάλει τα γιορτινά της. Ferrari, Lamborghini, Porsche, Lotus, Maserati, ΒΜW, Alfa Romeo, Ford Mustang και άλλα πολλά λαμπερά αυτοκίνητα με τους οδηγούς τους είχαν παραταχθεί στο «grid» περιμένοντας «να σβήσουν τα φώτα» της εκκίνησης του πρώτου Test Event του Rhodes Circuit, μετά από μισό αιώνα σιωπής. Πρώτοι στη γραμμή εκκίνησης ήταν οι ρόδιοι ιππείς του Ιππικού Ομίλου Κάδμος, δίνοντας στον κόσμο το έναυσμα για τον εορταστικό τόνο της εκδήλωσης ζωντανεύοντας την παλιά αίγλη άλλων εποχών. Τα περήφανα άλογα αναβίωσαν την πάλαι ποτέ μεσαιωνική δόξα των ιπποτών και ταυτόχρονα «έδειχναν» το δρόμο στα «εκατοντάδες άλογα» των πανίσχυρων αυτοκινήτων.

Πίσω από τους ιππείς ακολουθούσαν τα μέλη της Λέσχης Μοτοσυκλέτας «ΙΚΑΡΟΣ» με τις μοτοσικλέτες τους, θυμίζοντας ότι ο αγώνας ταχύτητας του νησιού ήταν εξίσου θρυλικός για τους λάτρεις των αγώνων μοτοσικλέτας και τις επικές μάχες που έδιναν πριν μισό αιώνα οι τολμηροί αναβάτες.

Πάνω από όλα όμως, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου σε όλη τη διαδρομή του αγώνα. Οι Ροδίτες ήρθαν δυναμικά και μαζικά γεμίζοντας ασφυκτικά τους δρόμους, από όπου θα περνούσαν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και οι μηχανές, ενώ οι οργανωτές φρόντισαν για την ασφάλεια της διεξαγωγής του αγώνα.

Οι θεατές, που υπολογίστηκαν ότι ήταν πάνω από 15 χιλιάδες, είχαν από νωρίς πιάσει θέσεις δεξιά και αριστερά του δρόμου, πάνω στα πεζοδρόμια, υπακούοντας ευλαβικά στις οδηγίες των οργανωτών. Η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit είχε σχεδιάσει με ακρίβεια το ημερολογιακό πλάνο του Event, θέλοντας να δώσει έμφαση στο μεγάλο στόχο που είναι, η έλξη τουρισμού υψηλού επιπέδου. Έτσι οι 3.000 επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου του 2017, που είχε αγκυροβολήσει στη Ρόδο εντυπωσιάστηκαν απρόσμενα από το υπέροχο θέαμα.

Όταν ο πρώτος κινητήρας πήρε μπροστά ο ενθουσιασμός του κόσμου κτύπησε κόκκινο. Τα πληρώματα ξεκίνησαν για τον πρώτο γύρο της διαδρομής και τα φλας των φωτογραφικών μηχανών δεν σταμάτησαν στιγμή. Όλοι ήθελαν να απαθανατίσουν την ιστορική στιγμή. Ανάμεσα στους θεατές, εκτός από τους πολίτες της Ρόδου, βρέθηκαν και αρκετοί Αθηναίοι, όπως δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ του ειδικού Τύπου, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το γεγονός, ενώ ανάμεσά τους βρέθηκε η διεθνούς φήμης ιατρός Ελευθερία Μετάνια, η οποία για χρόνια ήταν στο ιατρικό τιμ του WRC και την εμπιστεύονταν όλες οι εργοστασιακές ομάδες και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ράλι.

Επιπλέον οι ρόδιοι οδηγοί αγκάλιασαν με θέρμη το γεγονός δίνοντας δυναμικό «παρών» με τα δυνατά και θορυβώδη αυτοκίνητά τους, ενθουσιάζοντας τον κόσμο με τα περάσματα τους.

Μετά την αναβίωση της θρυλικής διαδρομής του Rhodes Circuit, τα Super Cars στάθμευσαν την πλατεία μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας δίνοντας ξανά την ευκαιρία σε Ροδίτες και τουρίστες να τα θαυμάσουν από κοντά.

Την Δευτέρα, τα πληρώματα που πήραν μέρος στη δοκιμή επισκέφτηκαν με τα αυτοκίνητά τους τη Νέα Μαρίνα Ρόδου δίνοντας έτσι έμφαση στον στόχο του μεγάλου εγχειρήματος του Rhodes Circuit, που δεν είναι άλλος από την προσέγγιση τουρισμού υψηλού επιπέδου.

Τελικά το πρώτο Test Event κρίθηκε απόλυτα πετυχημένο και για το μεγάλο αριθμό θεατών που παρακολούθησε το γεγονός, και για την άψογη οργάνωση καθώς και για τον έντονο χαρακτήρα με στόχο την προσέλκυση κόσμου από όλο τον πλανήτη. Ο στόχος της Ρόδου έγινε σαφής σε όλους και είναι το Rhodes Circuit να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους διεθνείς αγώνες.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook