Στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού ώστε να πραγματοποιηθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις των πληγέντων γεωργών και κτηνοτρόφων προχώρησε το ΥπΑΑΤ σύμφωνα με τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης Β. Αποστόλου. Ο ίδιος χθες από το βήμα της βουλής ανήγγειλε ότι θα συναντηθεί άμεσα με κτηνοτρόφους που «έδωσαν μάχες μέσα στα λαγούμια που δημιούργησε το χιόνι στις στάνες τους, για να κρατήσουν ζωντανά τα κοπάδια τους». Επίσης ανέφερε ότι το 2016 οι πληρωμές για αποζημιώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Αναλυτικότερα ο υπουργός δήλωσε για αποζημιώσεις ΕΛΓΑ:

«Απευθύνομαι στους φίλους αγρότες γιατί έτσι μου αρέσει να τους αποκαλώ, για να τους υπενθυμίσω τι είπε πριν από λίγη ώρα ο κ. Μητσοτάκης., ότι εμείς προωθούμε την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης των αγροτικών προϊόντων, δηλαδή πάει η αλληλεγγύη, πάει η κοινωνική συμπεριφορά. Κυρίαρχο δόγμα από εδώ και πέρα στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής είναι η κερδοσκοπία σε ένα χώρο πραγματικά που όλοι έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε το μόχθο τους.

 Εμείς λοιπόν κάναμε πληρωμές που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο το 2016. Κι επειδή  το 2017 μας ήρθε  με πολλές ζημιές, ξεκινήσαμε ήδη τη διαδικασία πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για να μπορέσουμε να αποζημιώσουμε τους πληγέντες έγκαιρα . Έχουν προκύψει πολλές ζημιές και απώλειες από τη πρόσφατη θεομηνία τόσο στη φυτική παραγωγή όσο και στην αιγοπροβατοτροφία.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι έδωσαν μάχες μέσα στα λαγούμια που δημιούργησε το χιόνι στις στάνες τους, για να κρατήσουν ζωντανά τα κοπάδια τους. Θα επισκεφθώ μερικούς αύριο για να τα πούμε από κοντά . Ήδη τα συνεργεία του ΕΛΓΑ επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές. Για την έγκυρη κάλυψη δε των εκτιμήσεων ξεκινήσαμε τη διαδικασία πρόσληψης έκτατου προσωπικού. Είναι απόλυτο το χρέος μας να τους στηρίξουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook