Κάλεσμα προς τα μέλη του συλλόγου, οι γονείς, οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι στις μονάδες ειδικής αγωγής για την ευρεία σύσκεψη που καλεί ο σύλλογος εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση νομού Χανίων την Κυριακή 22/01 στις 19:00 στο εργατικό κέντρο Χανίων

“Μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Χανίων καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους σε μονάδες, ιδρύματα Ειδικής Αγωγής και τους γονείς, σε ευρεία σύσκεψη την Κυριακή 22/01 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με θέμα τη συζήτηση με βάση τις νέες εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή.

Τη στιγμή που οι κυβερνήσεις – η σημερινή και οι προκάτοχοί της – όλα αυτά τα χρόνια έχουν «φροντίσει» να είναι σχεδόν ανύπαρκτες οι κρατικές δομές και υπηρεσίες στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δρομολογεί νέα ρύθμιση για το πλαίσιο λειτουργίας και τον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης, με πραγματικό στόχο οι υπηρεσίες αυτές να «κοστίζουν» λιγότερο στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, με την επιβολή «κόφτη» στα σχετικά κρατικά κονδύλια.

Τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης δεν θα πληρώσουν άλλοι από τους συνήθεις ύποπτους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και γονείς, αφού η μετακύλιση του κόστους από τη μείωση των κοινωνικών δαπανών πρώτα απ’όλα αυτούς αφορά. Για τους μεν μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους η εξέλιξη αυτή θα σημάνει ένταση των εκβιασμών σε βάρος τους, για μειώσεις αποδοχών, απολύσεις κ.α. με στόχο τη διεύρυνση της εκμετάλλευσής τους, για τους δε γονείς περαιτέρω μείωση της ποιότητας των υπολειτουργούμενων κρατικών παροχών και τελικά σταδιακή μείωση των θεραπειών.

Η μόνη απάντηση είναι η οργάνωση και ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των γονιών να καταγγείλουν τις απαράδεκτες αλλαγές που υποβιβάζουν τις ανάγκες των παιδιών τους και τους πετάνε έξω απο τις δομές και μαζί με τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν, να διεκδικήσουν ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα ειδικής αγωγής με ευθύνη του κράτους. Ειδική Αγωγή που δεν θα υπολογίζει το κόστος, αλλά τις πραγματικές ανάγκες. Που δεν θα έχει εργαζόμενους – λάστιχο, αλλά ειδικούς με πλήρως κατοχυρωμένα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα. Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος, που θα μπορούσε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των ΑμΕΑ. Από κοινού λοιπόν γονείς, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι να καλέσουμε σε αγώνα με το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων:

•    Καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης σε βάρος των εργαζομένων.
•    Να καταβληθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους απλήρωτους εργαζόμενους.
•    Πληρωμή των εργαζομένων με βάση τις ώρες παραμονής στα κέντρα και τη συμμετοχή σε ομάδες, συμβούλια κι εποπτείες.
•    Ολοι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι να υπογράψουν σύμβαση αορίστου χρόνου.
•    Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι να δημιουργηθούν κρατικές δομές και υπηρεσίες που θα καλύπτουν τις ανάγκες.
•    Κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων (μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων) στον κλάδο Υγείας.
•    Να καταργηθούν τα πλαφόν και οι κάθε λογής «κόφτες».
•    Αμεση αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις οικογένειες και άμεση αποζημίωση των αυτοαπασχολούμενων από αυτόν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν μέσα στο μήνα.
•    Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των ΝΠΙΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο.
•    Αμεση δημιουργία κρατικών δομών Ειδικής Αγωγής με μαζικές προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
•    Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση τις προτάσεις, που να εξασφαλίζει επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα προ των περικοπών επίπεδα και παραπέρα αυξήσεις.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook