Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε ότι πολύτιμα μυστικά του νέου αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πέρασαν στα χέρια των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών μέσα από τις συναναστροφές του με μειωμένης ηθικής ρωσίδες καλλονές.

Εντούτοις, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent, η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν το σεξ προκειμένου να συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες για τους αντιπάλους της.

Κατά την διάρκεια ειδικά του Ψυχρού Πολέμου, η Σοβιετική Ρωσία μέσω της θρυλικής ΚGB χρησιμοποίησε το σεξ ως όπλο απόσπασης πληροφοριών με μεγάλη επιτυχία.

Ο ταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ Ιβάν Γίτον που εκτελούσε χρέη στρατιωτικού ακόλουθου στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα το 1939 αναφέρει πολλές περιπτώσεις πάρτι στα οποία υπήρχαν κορίτσια που παρείχε η NKVD, προκάτοχος της KGB.

Κατά την δεκαετία του ’50, τουλάχιστον μια ντουζίνα αμερικανών διπλωματών στην Μόσχα επέστρεψαν άρον άρον στη Ουάσιγκτον μετά την παραδοχή ότι σχετίστηκαν με γυναίκες πράκτορες της KGB. Το 1981 ο αμερικανός στρατιωτικός ακόλουθος στην Μόσχα επέστρεψε εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον μετά από ένα «όργιο» που οργάνωσε η KGB.

Το 1989 o Φέλιξ Μπλοχ αξιωματούχος του State Department βρέθηκε να έχει παραδώσει μυστικά στους Σοβιετικούς αφού είχε εκβιαστεί από αυτούς με την απειλή της αποκάλυψης της συμμετοχής του σε σαδομαζοχιστικό σεξ.

Αν και δεν κατηγορήθηκε ποτέ επίσημα από τις αμερικανικές Αρχές εντούτοις οδηγήθηκε σε παραίτηση

Στο ίδιο πλαίσιο Βρετανοί αξιωματούχοι έπεσαν στην ίδια παγίδα των Σοβιετικών. Ο Τζον Βάσαλ υπάλληλος του Βρετανικού ναυαρχείου εκβιάστηκε από την Μόσχα να λειτουργήσει ως κατάσκοπός της αφότου φωτογραφήθηκε σε όργιο με πολλούς άντρες σε μια εποχή που το σεξ μεταξύ ομοφυλόφιλων ήταν παράνομο στην Βρετανία

Οι Σοβιετικοί έπιασαν στην παγίδα τους και τον Σερ Τέφρι Χάρισον που υπηρετούσε ως πρέσβης της Βρετανίας στην Μόσχα την περίοδο 1965-1968, όταν αυτός ξεκίνησε να έχει σχέση με μια νεαρή και ιδιαίτερα ελκυστική Ρωσίδα που αποδείχθηκε πως δούλευε για την KGB. Ο Χάρισον οδηγήθηκε σε παραίτηση και η καριέρα του ως διπλωμάτης έληξε.

Μετά την ΕΣΣΔ όμως φαίνεται πως και η Ρωσία συνέχισε το ίδιο κόλπο. Τον Ιούλιο του 2009 ο Βρετανός διπλωμάτης Τζέιμς Χιούντσον που υπηρετούσε στην Εκατερίνεμπουργκ ταπεινώθηκε όταν είδε το φως της δημοσιότητας ένα 4λεπτο βίντεο που τον έδειχνε με ιερόδουλες. Παραιτήθηκε από το πόστο του αν και ποτέ δεν κατηγορήθηκε για προδοσία ή κατασκοπία

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook