Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, μαζί με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Νίκο Ραπτάκη, επισκέφτηκαν την Τουριστική Έκθεση της Στουτγάρδης, CMT  από 15 έως 17 Ιανουαρίου 2017, συνοδευόμενοι από την επίτιμη πρόξενο της Γερμανίας στα Χανιά, κ. Αργυρώ Γαναδάκη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, κ.  Μανώλη Γιαννούλη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Πλατανιά, κ. Πέτρο Μαρινάκη και τον υπάλληλο του Τμήματος Τουρισμού  της Π.Ε.Χανίων, κ. Τάσο Διαμαντάκη.

Το Πρόγραμμα της επίσκεψης σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια του Calw, του Ομόσπονδου Κρατιδίου Βάδης – Βυρτεμβέργης,  με την οποία η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έχει αναπτύξει στενή συνεργασία  τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

 Η Τουριστική Έκθεση της Στουτγάρδης είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης, με 220.000 επισκέπτες. Οι  εντυπώσεις που σχηματίστηκαν από την επίσκεψη είναι άριστες, έτσι ώστε να κρίνεται αναγκαία η μελλοντική συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σ’ αυτήν.

 Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν πολύ σημαντικές συναντήσεις τις οποίες η Π.Ε. Χανίων είχε ζητήσει πριν την επίσκεψη και η γερμανική πλευρά  οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία. Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Βουλγαράκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού του Ομόσπονδου Κρατιδίου  Βάδης- Βυρτεμβέργης, κ. Guido Wolf. Οι δύο άνδρες είχαν μία  εκτενή συζήτηση για τον σκοπό της επίσκεψης και την σημασία της έκθεσης, ενώ η συνάντηση έκλεισε με την προσφορά τοπικών προϊόντων της Κρήτης, ως δώρο από τον κ. Βουλγαράκη στον κ. Wolf.

 Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης  είχε στην συνέχεια σημαντικές συναντήσεις με πολιτικούς εκπροσώπους, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων  της Ομοσπονδιακής Βουλής, τον βουλευτή του Κρατιδίου Βάδης-Βυρτεμβέργης,  κ. Thomas Blenke, τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και Δημάρχους της Περιφέρειας Calw, καθώς και Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους. 

Σχετικά με την επιχειρηματική διάσταση της  επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν, σε ιδιαίτερη αίθουσα της  έκθεσης, συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων εμπορίας αγροτικών προϊόντων όπως  οι REWE, Streuobst Initiative Calw-Enzkreis-Freudenstadt,  Sektellerei Schnaufer,  Der  Weinladen Nagold. Στην συνάντηση αυτή έγινε παρουσίαση των προϊόντων της Κρήτης από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ.  Απόστολο Βουλγαράκη και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Νίκο Ραπτάκη.

Ένας από τους σκοπούς της επίσκεψης ήταν επίσης η προσπάθεια καθιέρωσης απ’ ευθείας  τακτικής αεροπορικής σύνδεσης της Στουτγάρδης με τα Χανιά.    Για τον σκοπό αυτό είχε προγραμματιστεί συνάντηση  με τον εκπρόσωπο του  Αεροδρόμιου της Στουτγάρδης, κ.Wolfgang Μueller . Οι κ.κ. Βουλγαράκης, Ραπτάκης, Γιαννούλης  και Μαρινάκης συζήτησαν μαζί του για την πιθανότητες αυτού του εγχειρήματος και τους τρόπους προώθησής του. Η εντύπωση που αποκόμισε η ελληνική πλευρά είναι θετική και ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη του Calw  και ένθερμο φίλο των Χανίων, κ. Helmut Rieger  να συνεχίσει την διερευνητική προσπάθεια.

Επίσης ήρθε ειδικά από την Φραγκφούρτη  για να συναντήσει την αντιπροσωπεία των Χανίων ο εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας  Pro Credit Bank. Η  τράπεζα αυτή δραστηριοποιείται ήδη στην Θεσσαλονίκη. Έγινε εκτενής ενημέρωση των δραστηριοτήτων της τράπεζας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες Βαλκανικές χώρες. Από τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Βουλγαράκη  τέθηκε ως θέμα το  ενδεχόμενο δημιουργίας υποκαταστήματος στα Χανιά, με σκοπό την ενίσχυση της χρηματοδότησης της τοπικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook