Η Παρουσίαση της πρότασης του ΙΜΜ για την βιώσιμη ανάπτυξη και την Εθνική Στρατηγική θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν, το Επιμελητήριο το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών και το Τεχνικό Επιμελητήριο (τμήμα Δυτ. Κρήτης) την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 6:30  το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΧ.

Η πρόταση αυτή  του ΙΜΜ παρουσιάστηκε και συζητήθηκε με επιτυχία στη Βουλή στις 6 Ιουλίου 2016 σε ειδική κοινή συνεδρίαση των διαρκών Κοινοβουλευτικών επιτροπών οικονομικών υποθέσεων και ανάπτυξης παραγωγής και εμπορίου, με την συμμετοχή κοινωνικών φορέων και της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής(ΟΚΕ).

Η πρόταση είναι αποτέλεσμα μακράς ερευνητικής προσπάθειας, αξιοποιεί τα συμπεράσματα σειράς διεθνών, εθνικών και περιφερειακών συνεδρίων και βασίζεται στην πολυετή μελέτη των οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων της χώρας μας.  Η πρόταση του ΙΜΜ διαθέτει πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση και αποτελεί ένα κατ’ αρχήν πολιτικό πλαίσιο συνεννόησης, ευρύτερα αποδεκτό για τα κοινοβουλευτικά κόμματα που συμμετείχαν , μέσω των ερευνητικών τους ιδρυμάτων  στη διαμόρφωση του. Τα κείμενα αυτά μπορούν και να αποτελέσουν την απαραίτητη βάση–πλαίσιο πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου για την αναγκαία πολιτική συνεννόηση για την ασφαλή έξοδο από την κρίση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook