Κινητοποίηση με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα ετοιμάζουν κτηνοτρόφοι και αγρότες τη Δευτέρα στις 23 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις – καλέσματα:

Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων

“Συνάδελφοι Κτηνοτρόφοι
Η κυβέρνηση έχει σκοπό να μας βγάλει από την μέση, να μας αποτελειώσει μια ώρα αρχύτερα. Μπροστά μας έχουμε ένα βουνό από φόρους, χαράτσια και εισφορές όπως:

•    Αυξημένες από 23,1% έως 27,3% ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, που μέχρι το 2022 σταδιακά θα τριπλασιαστούν.
•    Διπλάσιο σχεδόν φόρο, αφού ο φορολογικός συντελεστής από το 13% ανεβαίνει στο 22%. Βαρύς θα πέσει πάνω μας ο «φορολογικός πέλεκυς» και με τα τεκμήρια διαβίωσης, ενώ μετά από πέντε χρόνια θα αρχίσουν να πληρώνουμε και το τέλος επιτηδεύματος.
•    Αυξημένο από 13% σε 24% τον ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, ενώ θα είναι μειωμένη η επιστροφή φόρου κατανάλωσης καυσίμων κι αργότερα θα καταργηθεί εντελώς.
•    Αυξημένο ΕΝΦΙΑ για τα οικόπεδα και τα χωράφια.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και η κακοκαιρία με τον χιονιά με τις ζημιές στο ζωικό μας κεφάλαιο όπως και συνολικά στην αύξηση στο κόστος παραγωγής. 
Απαιτούμε να μην εφαρμοστεί η αντιαγροτική πολιτική που μας καταστρέφει, δεν αντέχουμε άλλο!

Επίσης ζητάμε, να καλυφθούν οι απώλειες από τις περικοπές στις εξισωτικές αποζημιώσεις, τις οποίες επέβαλλε η κυβέρνηση στους δικαιούχους αγροκτηνοτρόφους, τριπλασιάζοντας τον αριθμό των δικαιούχων, εκτός των άλλων και για να σπείρει την διχόνοια ανάμεσα στους παλιούς δικαιούχους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, με τους νέους των πεδινών.
Διεκδικούμε, ακόμα, κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για όλα τα κτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και ν’ αφήνουν εισόδημα με το οποίο θα μπορούν οι κτηνοτρόφοι να ζήσουν τις οικογένειές τους και να συνεχίσουν την κτηνοτροφική δραστηριότητα. Έτσι, δεν θα πέφτουν θύματα της «ελεύθερης» αγοράς που, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλίων, διαμορφώνει χαμηλές τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων γι’ αυτούς που τα παράγουν και πολύ ακριβές τιμές για τον λαό που τα καταναλώνει.

Παλεύουμε, επιπλέον, για μείωση του κόστους παραγωγής με επιδότηση των ζωοτροφών, μείωση της τιμής των φαρμάκων για τα ζώα και κατάργηση του ΦΠΑ, δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση των ζώων και νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!”

Αγροτικός Σύλλογος Παλαιών Ρουμάτων

“Με τη χαμηλή τιμή στα προϊόντα μας, την απαράδεκτη υπερφορολόγηση, το Ασφαλιστικό, συνολικά το κόστος παραγωγής, τις περικοπές σε επιδοτήσεις- ενισχύσεις, σε συνδυασμό με την Ακαρπία, τη καταστροφή από την λειψυδρία μεγάλου μέρους της καστανοπαραγωγής …Μας θυμίζουν τις πληγές του Φαραώ που οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, σε πτώχευση του αγροτικού κόσμου στη περιοχή μας αλλά και γενικότερα, ιδιαίτερα στις ορεινές μειονεκτικές περιοχές. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η καταστροφή από τη χιονόπτωση που έπληξε ιδιαιτέρως και τη ποικιλία της τσουνάτης ελιάς, που καλλιεργείται στην περιοχής μας.   

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

    Άμεσο έλεγχο και αποζημιώσεις για το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο από ΕΛΓΑ  και ΠΣΕΑ, στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας. Θεωρούμε απαράδεκτο τα ΠΣΕΑ να αποζημιώνουν τους πληγέντες με διαπιστωμένο ποσοστό 30% και άνω, σε επίπεδο νομού. Ζητάμε από το κράτος να πάρει να ανάλογα μέτρα, να προστατέψει αυτή τη ποικιλία της Τσουνάτης ελιάς, που δίνει εξαιρετικό λάδι και να τη βάλει σε ειδικό καθεστώς.
    Για την κτηνοτροφία να παρθούν πίσω οι μεγάλες μειώσεις στις εξισωτικές αποζημιώσεις.
    Καμία κατάσχεση πρώτης και δεύτερης κατοικίας για χρέη που βρίσκονται στο κόκκινο.
    Να μην εφαρμοστεί η σχεδιαζόμενη περικοπή των συντάξεων κατά 60% σε όσους συνταξιούχους συνεχίζουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους, για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους και να στηρίζουν οικονομικά τις οικογένειες τους.

Αποφασίσαμε ο Σύλλογος μας να συμμετέχει στις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν στης 23 Γενάρη, στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς 12.00μμ, με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα. Είμαστε αποφασισμένοι όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά.”

Αγροτικός Σύλλογος πρώην Δήμου Μύθημνας

“Συμμετέχουμε μαζικά στο αγροτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με αυτόν των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν θα σταματήσουν μέχρι να μας διώξουν από τη γη μας. Η δυσβάσταχτη φορολογία, άμεση και έμμεση, και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων μας, το μεγάλο κόστος παραγωγής και τις ζημιές που πάθαμε από την κακοκαιρία, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην φτώχια και την εξαθλίωση.
Δεν πρέπει να μείνουμε θεατές στο ξεκλήρισμα μας!

Με οργάνωση και συντονισμένη δράση μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Έχουμε εμπειρία και από πέρσι. Αν δεν βγαίναμε στα μπλόκα του αγώνα δεν θα είχαμε ούτε καν το κουτσουρεμένο αφορολόγητο που έχουμε σήμερα. Ο αγώνας έχει αποτελέσματα αρκεί να είναι μαζικός και με στόχο. 
Παλεύουμε ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ που μας ξεκληρίζει!”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook