Ένα εκπληκτικό, έξυπνο, καυστικό κείμενο το οποίο ξεμπροστιάζει το “δήθεν” και την “ανοησία” πίσω από τους άσκοπους πυροβολισμούς στην Κρήτη. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα και νομίζουν ότι κάτι κάνουν, κάτι αποδεικνύουν ή κάτι είναι με το όπλο ανά χείρας, ας το διαβάσουν.

Η ανάρτηση και το κείμενο ανήκει στον Παντελή Φουρφουλάκη από το Ρέθυμνο:

«Καινοτόμος εφεύρεση δίνει τέλος στους άσκοπους πυροβολισμούς

Όταν γλεντάς …. πυροβολείς !! 
Όταν μεθάς ……. πυροβολείς !!
Όταν πενθείς ….. πυροβολείς !!
Όταν μπαίνεις στο Πανεπιστήμιο …. πυροβολείς !!
Όταν βγαίνεις από το Πανεπιστήμιο … πυροβολείς !!
Όταν πηγαίνεις στο Στρατό ….. πυροβολείς !!!
Όταν απολύεσαι από το Στρατό ….. πυροβολείς !!!
Όταν παντρεύεσαι …. πυροβολείς !!!
Όταν βαφτίζεις ….. πυροβολείς !!!
Έτσι ξεδίνεις βρε αδερφέ.

Γούστο σου και καπέλο σου. Μαζί σου !!! Καί άντρας είσαι, καί από όπλα ξέρεις καί λεφτά έχεις και, στο κάτω-κάτω της γραφής, αποκλείεται να αστοχήσεις, αφού όλο και κάποιο άστρο θα βρει η σφαίρα σου !!

Φαντάσου δηλαδή να ήξερες να χορεύεις, να τραγουδάς, να παίζεις τη λύρα ή το λαούτο ή έστω ν’ ακούς ευλαβικά και να υπνωτίζεσαι στους ήχους της μουσικής, του τραγουδιού ή του μοιρολογιού.

Φαντάσου να ήσουν κοσμογυρισμένος, να διηγιόσουν ιστορίες, ανέκδοτα και χωρατά, να διάβαζες βιβλία για να ταξιδεύεις μακριά ή ν’ αγναντεύεις τον ορίζοντα για να φτάνεις ακόμα πιο μακριά.

Φαντάσου δηλαδή, να διαχειριζόσουν και εξωτερίκευες τα συναισθήματά σου, με άλλο, εναλλακτικό από αυτόν που έχεις στο μυαλό σου, τρόπο. Πόσο φτωχοί θα ήμασταν όλοι και πόσο ανυπόφορα βαρετά θα αισθανόμασταν !! 

Για όλα αυτά σ’ ευχαριστούμε πολύ που δεν άλλαξες !!
Σ’ ευχαριστούμε, που έμεινες αναλλοίωτος στο διάβα των αιώνων !!
Σ’ ευχαριστούμε, που η εκρηκτική άνθηση των τεχνών και των γραμμάτων ή η διαστημική τεχνολογία, δεν σε αλλοτρίωσε, τουλάχιστον εκεί!! 

Σ’ευχαριστούμε που κρατάς το καλάσνικοφ και πυροβολείς τ’ αστέρια, είτε χαίρεσαι, είτε λυπάσαι, αν και έχεις θαμμένο στην τσέπη σου το I phone 7, κάνεις chat και έχεις λογαριασμούς στο viber,στο messenger,στο facebook και το twitter.Που κάνεις βιντεοκλήσεις, που βγάζεις selfie όταν στρίβεις το μουστάκι, που κατεβάζεις ταινίες , που φορτώνεις τα βίντεο στο dropbox και στέλνεις το link στους φίλους σου, που βάζεις αυτοκόλλητα με καρδούλες και φατσούλες !!! 

Σ’ ευχαριστούμε που υπάρχεις !! 

Δυστυχώς όμως, μία καινοτόμα εφεύρεση σου κλείνει το δρόμο για το αύριο, για την παράδοση δηλαδή αυτής της «παράδοσης», στις επόμενες γενιές. Νέας τεχνολογίας σφαίρες, εφοδιασμένες με «τεχνητή νοημοσύνη», θα βγαίνουν από το όπλο, μόνο σε περιπτώσεις αυτοάμυνας, κατάστασης ανάγκης ή ενσυνείδητης δικαιολογημένης επίθεσης. 
Φαντάσου πόσο δυνατός είσαι !! Πόσο παραδοσιακός, αυθεντικός και «μαντεμένιος», που η Επιστήμη, κατάφερε να βάλει πιο εύκολα μυαλό στην σφαίρα , παρά σ’εσένα τον ίδιο …..»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook