Τελευταία ενημέρωση 21.04

– Βρέθηκαν οι γονείς των παιδιών-

Νωρίτερα…

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα τρία παιδιά, ηλικίας τριών ετών, δύο ετών και επτά μηνών αντίστοιχα, εξακολουθούν να φιλοξενούνται στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας και όπως είπε στον ΑΠΕ – ΜΠΕ η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Βασιλική Γεωργιοπούλου, με απόφαση του εισαγγελέα Ανηλίκων τα παιδιά θα παραμείνουν προσωρινά στο νοσοκομείο, μέχρι να βρεθεί το ίδρυμα, στο οποίο θα φιλοξενηθούν.

Τα τρία κοριτσάκια φιλοξενούνται σε δωμάτιο του νοσοκομείου, χωρίς την παρουσία άλλων παιδιών και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Βασιλική Γεωργιοπούλου είναι καλά στην υγεία τους και έχουν καλή διάθεση. Όμως, όπως πρόσθεσε, μόνο όταν τα δύο μεγαλύτερα σε ηλικία βλέπουν άνδρα, δείχνουν να φοβούνται ενώ κάποιες φορές μπορεί και να κλάψουν. Αντίθετα, όταν βλέπουν γυναίκες χαμογελούν και τρέχουν για να τα αγκαλιάσουν.

Σχετικά με την ταυτότητα των παιδιών, η διοικήτρια του νοσοκομείου είπε ότι «δεν έχουμε κανένα στοιχείο, αφού μόνο το τριών ετών κοριτσάκι ανταποκρίνεται σε εντολές, και λέει κάποιες ελληνικές λέξεις». Όμως, όπως προσθέτει, «συχνά λέει και κάποιες άλλες λέξεις, αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι αυτές που χρησιμοποιούν τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία». Όπως είπε η κ. Γεωργιοπούλου «τα δύο μεγαλύτερα σε ηλικία κοριτσάκια, πρόκειται να δει λογοθεραπεύτρια, προκειμένου να εκτιμήσει αν οι λέξεις που χρησιμοποιών είναι αυτές που λένε τα παιδιά της ηλικίας τους, ή είναι κάποια ξένη γλώσσα».

Σχετικά με το γεγονός ότι τα τρία κοριτσάκια βρέθηκαν σε δρόμο πολύ κοντά στο νοσοκομείο, η Βασιλική Γεωργιοπούλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτοί που τα άφησαν εκεί, να προσδοκούσαν πως όποιος τα έβρισκε, θα τα οδηγούσε στο «Καραμανδάνειο» και πρόσθεσε ότι «επειδή το σημείο που βρέθηκαν τα παιδιά δεν είναι απομονωμένο έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχε προγραμματισθεί διαδικασία πώλησης των παιδιών».

Επίσης, σύμφωνα με την Βασιλική Γεωργιοπούλου, όταν βρέθηκαν τα τρία παιδιά ήσαν κατάλληλα ντυμένα για χειμώνα, με καθαρά και περιποιημένα ρούχα. Όσον αφορά στις έρευνες της Αστυνομίας, αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες σε καταυλισμούς Ρομά έχοντας στα χέρια τους φωτογραφίες των παιδιών, μήπως κάποιος να τα αναγνωρίσει και ως εκ τούτου εντοπίσουν τους γονείς τους, ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο. Επίσης, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να δοθούν στην δημοσιότητα, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, οι φωτογραφίες των παιδιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook