«Κάντε ό,τι θέλετε με τα παιδιά, εγώ βιώνω ένα νέο έρωτα, να τα δώσετε για υιοθεσία», φέρεται να δήλωσε χθες το απόγευμα στους αστυνομικούς που επικοινώνησαν μαζί της. Νωρίτερα εντοπίστηκε ο πατέρας των τριών μικρών κοριτσιών 2,5 ετών, 1,5 ετών και 3 μηνών που βρέθηκαν την Κυριακή παρατημένα σε δρόμο κοντά στο Καραμανδάνειο.

Δεν έχουν τέλος οι τραγικές λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται γύρω από την ιστορία των τριών κοριτσιών, δύο νηπίων 2,5 και 1,5 έτους και ενός βρέφους μόλις πέντε μηνών, που εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένα στην Πάτρα.

Ήταν η ίδια τους η μάνα που τα άφησε στο δρόμο, όπως προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας, ενώ η γυναίκα, μια 20χρονη με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που την εντόπισαν πως δεν θέλει τα παιδιά της: «Δώστε τα για υιοθεσία», ήταν τα σκληρά λόγια της! 

Είχε προηγηθεί η παρουσία του πατέρα τους στην Ασφάλεια της Πάτρας. Ο 26χρονος άντρας, επίσης από την Αλβανία, πήγε με τον δικηγόρο του ο ίδιος στην αστυνομία, όταν υποψιάστηκε πως τα παιδιά, για τα οποία έχει συγκινηθεί όλη η Ελλάδα, ήταν τα δικά του. Εκεί δήλωσε πως πριν λίγες ημέρες τα είχε αφήσει στην πεθερά του, την μητέρα της μητέρας τους, που ζει στην Πάτρα, προκειμένου να πάει να ψάξει την γυναίκα του, που το είχε σκάσει με άλλο σύντροφο, εγκαταλείποντας τόσο τον ίδιο όσο και τα τρία κορίτσια της. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως το ζευγάρι έχει ένα ακόμα παιδί, ένα αγοράκι, που είχε μείνει με τον πατέρα του.

Οι αστυνομικοί ακολούθως εντόπισαν την πεθερά του 26χρονου, η οποία επαλήθευσε τα όσα δήλωσε εκείνος και εξήγησε πως αμέσως μετά εκείνη πήρε τηλέφωνο την κόρη της και της ζήτησε να έρθει να πάρει τα παιδιά της, πράγμα που έγινε. 

Η συνέχεια της ιστορίας περιέχει τις τραγικές λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες: Τα τρία κοριτσάκια βρέθηκαν να περπατούν αγκαλιασμένα και εγκαταλελειμμένα στους δρόμους της Πάτρας, μεταφέρθηκαν στο Καραμανδάνειο και έκτοτε δεν τα είχε αναζητήσει κανείς. Είναι καλά στην υγεία τους, δεν παρουσιάζουν σημάδια κακοποίησης και δεν πάσχουν από τίποτα. Η ιστορία τους έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα, με την διοίκηση του νοσοκομείου να αποκαλύπτει πως ήταν δεκάδες οι προσφορές από ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν τόσο για να δώσουν ρούχα και παιχνίδια, να κρατήσουν παρέα στα κοριτσάκια όσο βρίσκονται στο παιδιατρικό νοσοκομείο, ακόμα και για να τα υιοθετήσουν.

Κοντά τους βρίσκεται ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ ο πατέρας τους κρατείται καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα. Αναμένεται επίσης να σχηματισθεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο τόσο σε βάρος της μητέρας, όσο και της γιαγιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook