Ένα παιδί και δύο ενήλικοι, περίπου τριάντα χρονών, είναι τα τραγικά θύματα του περιστατικού που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, με άνδρα ελληνικής καταγωγής να πέφτει επίτηδες με το αυτοκίνητό του πάνω στους περαστικούς.

Όπως γράφουν μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, οι γιατροί δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή βρέφος τριών μηνών που τραυματίστηκε όταν το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος στο εμπορικό κέντρο της Bourke St. Στο νοσοκομείο, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχει μεταφερθεί κι ένα παιδί δύο χρονών.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον δράστη πριν τον συλλάβουν και αναμένεται τώρα η ανάκρισή του καθώς παραμένει κρατούμενος στο νοσοκομείο.

Οι αρχές δεν γνωρίζουν τα κίνητρά του αλλά διαβεβαιώνουν πως η υπόθεση δεν συνδέεται με τρομοκρατία.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βικτόρια Graham Ashton επιβεβαίωσε πως ο άνδρας που συνελήφθη είναι γνωστός στις αρχές, δεν έχει σχέση με τρομοκρατική δράση αλλά έχει μεγάλο ιστορικό παραβατικής συμπεριφοράς που συνδέεται με οικογενειακή βία.

«Έχει βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν στον δρόμο μας» ανέφερε, «κυρίως λόγω ναρκωτικών και προβλημάτων ψυχικής υγείας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook