Ένας άνδρας και μία γυναίκα φαίνεται ότι είναι οι δράστες της άγριας δολοφονίας που αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στην Κατερίνη, με θύμα έναν 67χρονο συνταξιούχο υδραυλικό, που εντοπίστηκε μέσα σε λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού του.

Για την υπόθεση κρατούνται στην Ασφάλεια Κατερίνης ένας 28χρονος από την Γεωργία και μία 30χρονη από την Ρωσία, που κατά πληροφορίες, ομολόγησαν την πράξη τους. Από αστυνομικές πηγές προκύπτει ότι είναι χρήστες ναρκωτικών, ενώ το κίνητρό τους εκτιμάται ότι ήταν η ληστεία. Σε βάρους τους αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Κατερίνης, ενώπιον του οποίου θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Ο 67χρονος βρέθηκε νεκρός, αφού προηγουμένως η Πυροσβεστική κλήθηκε να σβήσει φωτιά στο ΙΧ αυτοκίνητό του. Από τα στοιχεία του φλεγόμενου οχήματος, οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν τον ιδιοκτήτη του και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον 67χρονο στο σπίτι του, όπου τον βρήκαν δολοφονημένο. Η ιατροδικαστική εξέταση «έδειξε» ότι ο άτυχος συνταξιούχος έφερε πάνω από 15 μαχαιριές στο σώμα του, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν στην κοιλιά.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, φαίνεται μέχρι στιγμής ότι το κατηγορούμενο ζευγάρι μπήκε στο σπίτι του 67χρονου με σκοπό να τον ληστέψει. Εκτιμάται ότι ακολούθησε διαπληκτισμός και πάλη ανάμεσα σε δράστες και θύμα, με συνέπεια τον φρικτό θάνατο του δεύτερου από τις αλλεπάλληλες μαχαιριές.

Στη συνέχεια, το ζευγάρι των κατηγορουμένων άρπαξε 40 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, μία αλυσίδα και τα κλειδιά του αυτοκίνητου του άτυχου συνταξιούχου. Αφού έβαλαν μπρος το όχημα, πέταξαν σε φρεάτιο το μαχαίρι -που εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε ως μέσο τέλεσης της δολοφονίας- και το ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ λίγη ώρα αργότερα έκαψαν το δεύτερο κινητό, τα ρούχα τους και μαζί το ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψαν.

Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί εντόπισαν, κατόπιν υπόδειξης του 28χρονου, το καμένο κινητό τηλέφωνο, όπως επίσης το μαχαίρι. Σύμφωνα δε με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, φαίνεται ότι η 30χρονη, λίγες ώρες μετά το φονικό, σχεδίαζε να εγκαταλείψει την Ελλάδα, μέσω του διεθνούς αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Το σχέδιό της όμως δεν ολοκληρώθηκε, καθώς αστυνομικοί του αεροδρομίου διαπίστωσαν ότι σε βάρος της είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για αδίκημα που είχε διαπράξει κατά το παρελθόν.

Για την υπόθεση της δολοφονίας κατηγορείται -εξάλλου- ένα τρίτο άτομο, και κατά πληροφορίες, πρόκειται για τον φίλο της 30χρονης, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook