Ανείπωτη τραγωδία για την Ηλεία που από χθες θρηνεί τρεις ανθρώπους που έγιναν θυσία στο «Μολώχ της ασφάλτου», αφήνοντας πίσω τους απέραντη θλίψη και αναπάντητα «γιατί».

Δύο εμπλεκόμενα οχήματα, έξι συνολικά άτομα, τρεις νεκροί και δύο τραυματίες ο απολογισμός του θανατηφόρου τροχαίου που σημειώθηκε στις 12:25 χθες το μεσημέρι στο 61χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης του Αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Πώς έγινε το τροχαίο

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν ένα ΙΧ φορτηγό μάρκας ISUZU χρώματος χρυσαφί, που οδηγούσε ο 51χρονος Χ.Μ από τον Άγιο Γεώργιο Λεχαινών και στο οποίο επέβαιναν άλλα τέσσερα άτομα, δύο γυναίκες και δύο άνδρες Αλβανικής καταγωγής, και ένα φορτηγό που οδηγούσε 37χρονος από την Αμαλιάδα.

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η σύγκρουση θα είχε αυτή την κατάληξη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αμαλιάδας, που έχει αναλάβει την προανάκριση, το ΙΧ φορτηγό που οδηγούσε ο 51χρονος βρισκόταν στην επαρχιακή οδό Κυλλήνης- Αεροδρομίου, με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο, και το φορτηγό που οδηγούσε ο 37χρονος κινούνταν επί της εθνικής οδού με κατεύθυνση από Λεχαινά προς Αμαλιάδα.

Οι πληροφορίες του patrisnews αναφέρουν ότι το ΙΧ φορτηγό την ώρα που έφτασε στο φανάρι επιχείρησε να διασχίσει την εθνική οδό με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο και η σύγκρουση με το φορτηγό ήταν αναπόφευκτη. Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά και ακινητοποιήθηκαν στο απέναντι φανάρι προς την πλευρά του Αεροδρομίου.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και οι διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν να προσφέρουν βοήθεια, ενώ αμέσως κλήθηκαν και έφθασαν στο σημείο δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών και αστυνομικοί του Τμήματος της Τροχαίας Αμαλιάδας.

Ακαριαίος ο θάνατος του 51χρονου

Για τον 51χρονο αγρότη Χ.Μ ο χρόνος είχε σταματήσει, καθώς ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, κάτι που διαπιστώθηκε από την πρώτη στιγμή. Οι τέσσερις συνεπιβαίνοντες ήταν ζωντανοί και αμέσως κλήθηκαν ασθενοφόρα τα οποία άρχισαν να τους μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Στη διαδρομή δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για τον 48χρονο N.Q από την Αλβανία, πατέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών, ο οποίος διέμενε χρόνια στην Ελλάδα και εργαζόταν σε αγροτικές εργασίες στην περιοχή των Λεχαινών και για την 59χρονη πεθερά του M.H, η οποία επίσης εργαζόταν σε αγροτικές εργασίες. Τα τραύματα και των δύο ήταν βαριά και δεν άντεξαν, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή πριν καν προλάβουν οι γιατροί να κάνουν το παραμικρό.

Οι άλλοι δύο επιβαίνοντες, ένας ακόμη άνδρας Αλβανικής καταγωγής και μία γυναίκα επίσης Αλβανικής καταγωγής είχαν τραυματιστεί, όχι σοβαρά όμως, και από χθες το μεσημέρι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ενώ ο οδηγός του φορτηγού δεν είχε τραυματιστεί.

Τα φανάρια ήταν εκτός λειτουργίας

Από χθες το πρωί οι φωτεινοί σηματοδότες στο συγκεκριμένο σημείο είχαν βγει εκτός λειτουργίας και μάλιστα διερχόμενοι οδηγοί είχαν ενημερώσει τηλεφωνικά, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη. Ωστόσο, μέχρι τη στιγμή που σημειώθηκε το τροχαίο δεν είχε γίνει και από την πλευρά της Τροχαίας έγινε γνωστό ότι την ώρα που συγκρούστηκαν τα δύο οχήματα τα φανάρια της επαρχιακής οδού Κυλλήνης- Ανδραβίδας αναβόσβηναν στο πορτοκαλί.

Η είδηση του τροχαίου εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, όπως γρήγορα έγινε γνωστό ότι ο ένας νεκρός ήταν ο 51χρονος, αγρότης που διέμενε στον Άγιο Γεώργιο Λεχαινών. Άνθρωπος γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή, παντρεμένος με τη δικηγόρο της Αμαλιάδας Ε.Θ, με την οποία είχαν αποκτήσει ένα δίχρονο αγοράκι.

Όλοι είχαν ένα καλό λόγο να πουν για τον 51χρονο, ο οποίος πριν χρόνια είχε χάσει τον αδελφό του και λίγο καιρό μετά τη μητέρα του και ο ίδιος ήταν μοναδικό στήριγμα για τον ηλικιωμένο πατέρα του. Στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας όπου μεταφέρθηκε η σορός του ίδιου, του 48χρονου Αλβανού και της 59χρονης, εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί των νεκρών έφθαναν εκεί και δεν κανείς δεν μπορούσε να συλλάβει το μέγεθος της τραγωδίας, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πώς χάθηκαν τρεις άνθρωποι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η κηδεία του 51χρονου θα γίνει σήμερα στις 3:30 το μεσημέρι στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου. Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό πότε θα γίνουν οι κηδείες του 48χρονου και της 59χρονης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook