Τρεις διαφορετικές ιστορίες «ξεδιπλώνονται» απόψε στον ALPHA με τους πρωταγωνιστές τους να μιλούν στον Αντώνη Σρόιτερ για όσα πέρασαν στη φυλακή μετά την άδικη καταδίκη τους, αλλά και όσα περνούν τώρα, παρά την απόδειξη της αθωότητάς τους.

«Αθώοι στη φυλακή» είναι το θέμα που εξετάζει η «Αυτοψία» και στην κάμερα της εκπομπής μιλά ο Γιάννης Μυλωνάς που καταδικάστηκε σε δις ισόβια για φόνο και φυλακίστηκε για περισσότερο από 3 χρόνια μέχρι να αθωωθεί τελικά σε δεύτερο βαθμό από την ελληνική δικαιοσύνη! Μπορεί πλέον να ζει ελεύθερος αλλά όπως λέει ο ίδιος είναι καταδικασμένος μέσα του, αφού μετά την αθώωσή του ζει απομονωμένος στη Λέσβο, κατεστραμμένος οικονομικά και ψυχολογικά.

«14 χρόνια μετά φοβάμαι ακόμα! Δεν θέλω τίποτα, απλά μια “συγνώμη”. Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να μου πει μια “συγνώμη”. Στιγματίστηκα! Με ξεφτιλίσανε, με σκοτώσανε και εμένα και την οικογένεια μου», λέει στην κάμερα της εκπομπής.

Το δικό του αγώνα για να αποδείξει την αθωότητά του καταθέτει στην εκπομπή και ο 45χρονος αριστούχος της Ανωτάτης Πατριαρχικής Ακαδημίας Κρήτης, Γρηγόρης Επιτροπάκης. Η προσφορά του στον εθελοντισμό αποτελεί στάση ζωής, ενώ η αγάπη του για τις μηχανές έμελλε να σταθεί στοιχείο για να κατηγορηθεί για κλοπή. Όλα ξεκίνησαν στις 2 Μαΐου του 2010 όπου στον Συκολόγο της Βιάννου σημειώθηκε ληστεία σε βάρος μίας 50χρονης με λεία 6.600 ευρώ από δράστη που οδηγούσε μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Γρηγόρης Επιτροπάκης

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Επιτροπάκη επειδή βρήκαν έναν σουγιά στο αυτοκίνητό του και μετά την ανάκριση του απαγγέλθηκε κατηγορία για τη ληστεία. Έμεινε στη φυλακή τρεις μήνες προσπαθώντας μόνος του να βρει στοιχεία για την αθωότητά του.

Έτσι κατάφερε να αποδείξει μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας το πού ήταν την ώρα της ληστείας με αποτέλεσμα να αποδειχτεί η αθωότητά του και να αποφυλακιστεί, αλλά συγκλονίζουν τα όσα λέει για το… σωφρονιστικό σύστημα των φυλακών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μέσα στη φυλακή άρχισαν οι χειροδικίες. Ξεκίνησαν με σφαλιάρες, μετά μπουνιές και μετά φαλτσέτες να κραδαίνονται πάνω από το κεφάλι σου και να “χαϊδεύουν” τις καρωτίδες»!

Δεν είναι όμως μόνο οι πρωταγωνιστές αυτών των ιστοριών «θύματα», αλλά και οι δικοί τους άνθρωποι που δεν μπορούν πολλές φορές να αντέξουν τον κοινωνικό διασυρμό, παρά την αθώωσή τους. Χαρακτηριστικά είναι όσα λέει στην «Αυτοψία» ο κτηνοτρόφος Μπάμπης Μακρυλάκης που το 2004 αγόρασε μια έκταση για τα ζώα του από το θείο του. Μετά από καταγγελία που έγινε η αστυνομία έκανε έρευνα και διαπίστωσε ότι σε αυτό το χώρο υπήρξε χασισοκαλλιέργεια.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή ΕΔΩ

Μπάμπης Μακρυλάκης

Έτσι ο κτηνοτρόφος συνελήφθη αν και υποστήριζε ότι ήταν αθώος και το χωράφι το αγόρασε αφού είχαν κοπεί τα δενδρύλλια. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές έμαθε ότι η καταγγελία προερχόταν από τους ίδιους του χασισοκαλλιεργητές που ήθελαν να καλύψουν τα δικά τους νώτα, ενώ στη φυλακή γνώρισε έναν άνθρωπο, με ανάλογη καταδίκη που δεν κατάφερε να αποδείξει την αθωότητά του.

Τελικά όμως ο Μακρυλάκης, μετά από δύο χρόνια αγώνα, κατάφερε να αποδείξει την αθωότητά του και δικαιώθηκε από το ίδιο δικαστήριο που τον είχε αρχικά καταδικάσει. Ενώ όμως η δικαιοσύνη τον αθώωσε η σύζυγός του δεν μπόρεσε να ξεπεράσει όσα συνέβησαν και τον εγκατέλειψε παίρνοντας μαζί και τα 6 παιδιά τους.

«Τα τρία χρόνια που έχει αποδειχτεί η αθωότητά μου έχω δει τα παιδιά μου τρεις φορές. Με τι όρεξη θα κάνουμε τη νέα αρχή; Τόση ζημιά είναι τεράστια. Δεν μπορώ να την αποκαταστήσω, δεν γίνεται…!», λέει στην κάμερα της εκπομπής!

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή ΕΔΩ

newsit.gr / alphatv.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook