Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η πρώτη διοργάνωση Ωκεάνιου Καγιάκ, που είχε την επωνυμία «1ο Winter Aegean Race Chania 2017» και διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Αποκορώνου.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ για τη διοργάνωση αναφέρει τα εξής:

Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η πρώτη διοργάνωση Ωκεάνιου Καγιάκ που διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Αποκορώνου το σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου. Το «1ο Winter Aegean Race Chania 2017» κατάφερε να «κερδίσει» αθλητές και θεατές που πήραν μέρος και πλέον η προσδοκία είναι να καθιερωθεί και τα επόμενα χρόνια.



Ο Ιωνας Κωνσταντίνου είναι ο άνθρωπος που έχει φέρει το Ωκεάνιο Καγιάκ στην Ελλάδα

Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από τη Γερμανία, τη Δανία, την Ολλανδία και την Κύπρο, αλλά και δεκάδες ακόμη αθλητές από τα Χανιά και την υπόλοιπη Ελλάδα, δίνοντας όλοι τον καλύτερο εαυτό τους. Αρχικά, το Σάββατο (14/1), διεξήχθησαν αγώνες Ωκεάνιου Καγιάκ (Surf Ski) και Εκδρομικού Καγιάκ σε απόσταση 10 χλμ., με τους αθλητές να λαμβάνουν εκκίνηση από την παραλία του Βλητέ και να τερματίζουν στις Καλύβες, ενώ την Κυριακή (15/1) ακολούθησε αγώνας Ωκεάνιου Καγιάκ (Surf Ski) από τις Καλύβες μέχρι την Γεωργιούπολη, συνολικής απόστασης 22 χλμ.



Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν από τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων σε συνεργασία με το Δήμο Αποκορώνου, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων αλλά και την καθοριστική συμβολή του κ. Ιωνα Κωνσταντίνου, που θεωρείται ο άνθρωπος που έχει φέρει το Ωκεάνιο Καγιάκ στην Ελλάδα. Επίσης σημαντική ήταν η βοήθεια από τον κ. Σταύρο Γεωργαράκη, αλλά και το «Cannibals Kayak House».

Σύμφωνα με τον έφορο του Τμήματος Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων, Νίκο Κουριδάκη:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να διοργανώσουμε αυτούς τους αγώνες. Πετύχαμε να έχουμε συμμετοχές από τέσσερις χώρες: Γερμανία, Δανία, Ολλανδία και Κύπρο. Η διοργάνωση δεν θα μπορούσε φυσικά να πάρει σάρκα και οστά αν δεν υπήρχε η αμέριστη υποστήριξη από το Δήμο Αποκορώνου που παρείχε φιλοξενία και πολλές ακόμα διευκολύνσεις. Επίσης είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Λιμεναρχείου Χανίων και της Λέσχης Φουσκωτών Σκαφών Χανίων, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια των αγωνιζομένων, αλλά και του Ναυστάθμου Κρήτης που φιλοξένησε τους αθλητές στην Λέσχη Αξιωματικών και μάλιστα μας έδωσε την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε σε αυτό το χώρο την εκδήλωσή μας για τις απονομές. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους και ιδιαίτερα το Σύλλογο Γονέων που είναι πάντοτε ένας ακούραστος αρωγός στην προσπάθειά μας, αλλά και το Δ.Σ. του ΝΟΧ που μας υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και την προώθηση του αθλητικού τουρισμού στον τόπο μας και ελπίζουμε ότι με το πρώτο μας αυτό εγχείρημα θέτουμε τις βάσεις για να γίνει πράξη. Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς τον επίσημο Χορηγό της διοργάνωσης αλλά και χορηγό του τμήματος Κανόε Καγιάκ, την εταιρία ΑNEK LINES που είναι δίπλα μας σε κάθε μας προσπάθεια».

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΧ

Συνολικά στους αγώνες Ωκεάνιου Καγιάκ πήραν μέρος 55 αθλητές και αθλήτριες, ενώ οι συμμετοχές του ΝΟΧ ανήλθαν στις 22, με τη συγκομιδή των μεταλλίων να φτάνει τα επτά (2 χρυσά, 2 ασημένια και 3 χάλκινα).


H πρόεδρος του Ν.Ο. Χανίων κα Μυλωνάκη μαζί με τους γονείς των αθλητών του Ομίλου


Η παρουσία αθλητών από το εξωτερικό δέσποσε στους αγώνες

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τον Ν.Ο. Χανίων έχουν ως εξής:

• Χρυσό μετάλλιο

Σαράντου Κωνσταντίνα – Women Surfski 10χλμ.
Παπασταματάκη Ελευθερία-Μαριάνα – Girls Surfski 10χλμ.

• Ασημένιο μετάλλιο

Κέκελου Αθηνά-Νικολίτσα – Women Surfski 10χλμ.
Σώκου Δέσποινα – Girls Surfski 10χλμ.

• Χάλκινο μετάλλιο

Αναγνωστόπουλος Αναστάσιος – Men Surfski 22 χλμ.
Βαρβαντάκης Δημήτριος – Youth Surfski 10χλμ.
Μελεμενή Μαρία – Girls Surfski 10χλμ.

• 4η θέση

Παπασταματάκης Ιωάννης – Men Surfski 22χλμ.
Αντωνίου Ιωάννης – Youth Surfski 22χλμ.
Τζανακόπουλος Ιωάννης – Youth Surfski 10χλμ.
Καράκη Κλειώ – Girls Surfski 10χλμ.

• 5η θέση

Πολυχρονάκης Ελευθέριος – Youth Surfski 10χλμ.

• 6η θέση

Μελεμενής Αναστάσιος – Youth Surfski 22χλμ.

• 7η θέση

Σηφάκης Γεώργιος – Youth Surfski 10χλμ.
Τσουπάκης Χρήστος – Youth Surfski 22χλμ.

• 8η θέση

Κουριδάκης Ιωάννης – Youth Surfski 22χλμ.
Σώκος Αντώνης – Youth Surfski 10χλμ.

• 9η θέση

Τζανακόπουλος Αθανάσιος – Youth Surfski 10χλμ.

• 10η θέση

Γεραιουδάκης Γεώργιος – Youth Surfski 10χλμ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων και ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Κανόε Καγιάκ ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αποκορώνου και τους συνδιοργαντές, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Ναύσταθμο Κρήτης, τη Λέσχη Φουσκωτών Χανίων, το Cannibals Kayak House, τον «χρυσό» χορηγό της διοργανωσης, ΑΝΕK LINES και το Λιμεναρχείο Χανίων.

Επίσης τους χορηγούς: Intertrade AΕ (Mars – Snikers) – Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων – Νερά Samaria – Χιωτάκης – Βιοχύμ Creta Fresh – Γεράνι Αναψυκτικά – Blue Andventure – Diving Image Επιγραφές – Τυπογραφείο Καρτάκης – Καύσιμα Δημοτάκης / Χαλελεβελάκης ΟΕ – Ταβέρνα Πυροφάνι – Καφέ Bar Παλλάς – Kαφέ Κουκουβάγια – Αρτοποιία Δ. Γλυμιδάκης Coffeshop – Ηλεκτρικά Είδη Σκορδυλάκης – Ξυλεία Παναγιωτάκης – Διεθνής Εμπορική Χλμ. F International – Αρτοποιία Kλαπάκη – Aqua Fit Sport – Αρχοντάκης Α. Pilot Lux – Σπανουδάκης Γιάννης A.I.B Leaders Brokers – Café Restaurant Εrotokritos – Pizza La Prima. Ακόμη, τον Χορευτικό Ομιλο «Αροδαμό» για τα όμορφα χορευτικά που παρουσίασαν στην τελετή λήξης και την Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ν.Ο.Χ. (ΕΝΑΜΟΝΟΧ).

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook