Τελευταία ενημέρωση 18:35

Θλίψη και πένθος στο Ηράκλειο σήμερα στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη.

Η Αντιπεριφερειάρχης πάλευε εδώ κι έναν χρόνο με την επάρατη νόσο νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και αν και πληροφορίες έλεγαν ότι μετά την μεταμόσχευση στην οποία είχε υποβληθεί η υγεία της έδειχνε βελτίωση, τελικά δεν τα κατάφερε.

Η Βιργινία Μανασάκη γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1974 στο Ηράκλειο. Ήταν το τρίτο παιδί του Μανώλη Μανασάκη και της Χρυσούλας Στεφανουδάκη και έχει δύο αδέρφια το Γιώργο και την Ισμήνη.  Ήταν σύζυγος του Γιώργου Ταβερναράκη πολιτικού μηχανικού από το Τυμπάκι και μαζί απέκτησαν δύο γιους, το Νικόλα και τον Εμμανουήλ. 

Συλλυπητήρια Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη για τον πρόωρο χαμό της Αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη

“Ο πρόωρος χαμός της Βιργινίας Μανασάκη σκορπίζει θλίψη στην Περιφέρεια Κρήτης, στην κοινωνία, στην οικογένεια της. Έφυγε από την ζωή ένας νέος άνθρωπος με δημιουργικότητα, όνειρα για το μέλλον και έδινε με θάρρος μέχρι την τελευταία στιγμή μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο. Η Βιργινία Μανασάκη διακρίθηκε για το ήθος της, την αγάπη της για την Κρήτη, την Αυτοδιοίκηση. Ήταν μια πολύτιμη και ακούραστη συνεργάτιδα και πρόσφερε σπουδαίο έργο στην Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα στο τομέα ευθύνης της ως Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας.

Αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, στην κοινωνία, για να θυμούνται την προσφορά και την συμβολή της στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του νησιού.

Από καρδιάς εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο της , στα παιδιά της σε όλη την οικογένεια της-τους συγγενείς.

Όλοι θα την θυμόμαστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αγάπη και ευγνωμοσύνη για την συνεργασία που είχαμε και το ουσιαστικό έργο που μας αφήνει. “

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 201& ώρα 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης αποφάσισε  την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος: 

1. Να παραστούν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου στην νεκρώσιμη ακολουθία.

2. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου 

3. Να κατατεθούν στη μνήμη της, χρήματα σε κοινωφελή ιδρύματα.

4. Να εκφράσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένειά της

5. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Ημερήσιο Τύπο της Κρήτης.

Με το άγγελμα του θανάτου της Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον αδόκητο χαμό της καλής μου φίλης και συνεργάτιδας, Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη.

Μιας νέας, άξιας και λαμπρής συναδέλφου, που με το πάθος και την ενέργεια που την διέκρινε, κατάφερε στον σύντομο χρόνο της ζωής της πολλά και σπουδαία επιτεύγματα, απ’ όπου κι αν υπηρέτησε. Η Βιργινία ήταν πάντα πολύτιμη συμπαραστάτης των προσπαθειών μας στο Δήμο Μαλεβιζίου, σύμμαχος και συνοδοιπόρος στον αγώνα για την ανάπτυξη της Αυτοδιοίκησης. Αγαπούσε τον τόπο της, λάτρευε το λειτούργημά της και πάντα με το χαμόγελο, έβρισκε λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα και είναι πραγματικά κρίμα, που έφυγε τόσο νέα.

Στην οικογένειά της, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.»

 Συλλυπητήρια ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη 

«Θλίψη προκαλεί σ’ όλους μας ο πρόωρος θάνατος της Βιργινίας Μανασάκη. Ιδιαίτερα σε όσους από εμάς είχαμε την τύχη να την γνωρίσουμε από κοντά και να συνεργαστούμε μαζί της, η απώλεια της μας συγκλονίζει. 
Η Βιργινία Μανασάκη υπήρξε ένας δυναμικός και χαρισματικός άνθρωπος που προσέφερε στην κοινωνία μας και άφησε πίσω της πλούσια παρακαταθήκη. Επιτυχημένη επιστήμονας και πολιτικός προσέφερε σημαντικό έργο στην Κρήτη τόσο στον επαγγελματικό στίβο όσο και στα κοινά, παράλληλα με το ρόλο της ως σύζυγος και μητέρα. 
Το θάρρος της, η δύναμη της, η αξιοπρέπεια της και το ήθος της τη συνόδευαν μέχρι την τελευταία στιγμή, δίνοντας ένα άνισο αγώνα και προσφέροντας θάρρος και κουράγιο σε όλους. Εκφράζω τα βαθύτατα συλληπητήρια μου στην οικογένεια της και τους οικείους της».

Συλλυπητήριο Μήνυμα Σπύρου Δανέλλη 

Η ζωή στάθηκε σκληρή στη Βιργινία που έδωσε τον αγώνα της με καρτερικότητα, πείσμα και αξιοπρέπεια. 
Θα την θυμόμαστε για τη δυναμική της παρουσία, τη συγκρότηση και την δημιουργικότητά της. 
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της αλλά και στην Περιφέρεια Κρήτης για την μεγάλη απώλεια. 

Ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης 

 «Η πρόωρη απώλεια της Βιργινίας Μανασάκη σκορπά και γεμίζει θλίψη. Με όπλο το πλούσιο βιογραφικό της, η Βιργινία Μανασάκη προσέφερε σημαντικό έργο ως Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας. Θα την θυμόμαστε για το ήθος της, την εργατικότητα της, το πάθος και την αγάπη της για την Κρήτη. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μου».​

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου 

«Με θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο χαμό της Βιργινίας Μανασάκη.
Υπήρξε ένα πρόσωπο που λάμπρυνε με την παρουσία του και τη δουλειά του την Αυτοδιοίκηση και σίγουρα η απώλειά της την κάνει φτωχότερη.
Θα τη θυμόμαστε πάντα για το έργο της και την προσφορά της!
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στο σύζυγό και τα παιδιά της.»

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια της Βιργινίας Μανασάκη. Tην διέκρινε η αξιοπρέπεια, η ακεραιότητα και το αίσθημα ευθύνης, στο δύσκολο έργο που είχε αναλάβει στην Περιφέρεια Κρήτης. 

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγό της, στα παιδιά της και σε όλη την οικογένειά της.

Συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, στο άγγελμα του θανάτου της Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη, Αντιπεριφερειάρχη Ενέργεια και Βιομηχανίας, συνεκλήθη εκτάκτως και ομόφωνα αποφάσισε:

Να παρευρεθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στην εξόδιο ακολουθία.

Να καταθέσει 300 € αντί στέφανου σε ίδρυμα επιλογής της οικογένειας.

Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Ψήφισμα του Αδέσμευτου Σωματείου Τεχνικών Υπαλλήλων Δήμου Ηρακλείου (ΑΣΤΥ)

“Σήμερα στις 20/01/2017 ημέρα  Παρασκευή και ώρα 14.00 μ.μ.  συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας, με αφορμή το θλιβερό νέο του θανάτου της  Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη, Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Ενέργειας και Βιομηχανίας, συζύγου του εκλεκτού μέλους του συλλόγου μας Γεωργίου Ταβερναράκη

 και

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1.Αντιπροσωπεία του  Δ. Σ. να παραστεί στην κηδεία της εκλιπούσης

2. Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια και η θλίψη όλων  προς την οικογένειά της.

3. Να κατατεθεί το συμβολικό ποσό των 100€  υπέρ του σωματείου «Ηλιαχτίδα»

4. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο”

Συλλυπητήριο μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη & των Περιφερειακών Συμβούλων Ρεθύμνης 

Με αφορμή το θάνατο της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας της Περιφέρειας Κρήτης, Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Εκφράζοντας και τους συναδέλφους, όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ρεθύμνης, (κ.κ. Βαονάκη Δημήτρη, Δανδουλάκη Κωνσταντίνο, Κακογιαννάκη Νικόλαο, Κλάδου Κυριακή, Παρασύρη Ιωάννη, Σταθάκη Ιωάννη, Χνάρη Εμμανουήλ)  θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου, Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη,  για την απώλεια της αγαπημένης τους συζύγου, μητέρας, κόρης, αδερφής. 
Θεωρούμε τιμή μας και προνόμιο τη δυνατότητα, που είχαμε να τη  γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί της ως συνοδοιπόροι μέσα από την κοινή μας πορεία στην Περιφέρεια Κρήτης. Υπήρξε ένα πολλά υποσχόμενο  στέλεχος της Αυτοδιοίκησης με όραμα και θέληση για προσφορά στην τοπική ανάπτυξη και πρόοδο, μια τεχνοκράτης και επιστήμονας με άρτια κατάρτιση και μια προσωπικότητα, που συγκέντρωνε πλήθος αρετών, οι οποίες δε μπορούσαν παρά να  εμπνεύσουν το σεβασμό και την εκτίμηση σε όλους, όσοι τη συνεργαστήκαμε και συναναστραφήκαμε.
Στην καρδιά μας και στη θύμησή μας δίκαια θα κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση, που κέρδισε με το ήθος και τη μαχητικότητά της, αλλά και το μοναδικό της χαμόγελο, που ποτέ δεν έχασε, παρά τη σκληρή δοκιμασία, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει έχοντας στο πλευρό της σύσσωμη την οικογένειά της και την κοινωνία τη Κρήτης.
Θα μας λείψει η ουσιαστική παρουσία της στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου και η ήρεμη δύναμή της.»

Ψήφισμα για το θάνατο της μόνιμης υπάλληλου του ΕΣΔΑΚ, Βιργινίας Μανασάκη

Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Χάρης Μαμουλάκης, στο άγγελμα του θανάτου της Βιργινίας Μανασάκη, Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας και στελέχους του ΕΣΔΑΚ, δήλωσε:

«Η Βιργινία ήταν η ψυχή του ΕΣΔΑΚ για όλα τα χρόνια που υπηρέτησε τον Σύνδεσμο. Για τους συναδέλφους της, η Βιργινία ήταν πολύτιμη και ξεχωριστή. Γεμάτη όρεξη για ζωή και προσφορά, ακούραστη, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, δραστήρια και αποτελεσματική όσο λίγοι… Έδινε καθημερινά το μέγιστο της προσπάθειάς της, με περισσή δύναμη και εργατικότητα, έχοντας όραμα στο σημαντικό έργο που επιτελούσε και επιτελεί ο Σύνδεσμος μας έως και σήμερα. 
Η Βιργινία έφυγε τόσο νέα, τόσο νωρίς, σε μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής της, αφήνοντας όμως πίσω σπουδαίο έργο σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, τόσο εδώ στον ΕΣΔΑΚ όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης. Θα ζει πάντα στις καρδιές όλων μας και το χαμόγελό της δε θα σβήσει από τη μνήμη μας ποτέ.
Εκφράζουμε την απεριόριστη λύπη μας για το χαμό της αγαπημένης μας Βιργινίας και διαβιβάζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένειά και τους οικείους της.»

Η  Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΑΚ συνεδρίασε εκτάκτως με αφορμή τον θάνατο της Βιργινίας Μανασάκη και ομόφωνα αποφάσισαν:

•    Να παρευρεθεί η Διοίκηση του Συνδέσμου, σύσσωμη στην εξόδιο ακολουθία 
•    Σε ένδειξη πένθους, η Υπηρεσία να παραμείνει κλειστή την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας 
•    Να κατατεθεί αντί στεφάνου, το ποσό των 1000,00€ σε Ίδρυμα το οποίο θα επιλέξει η οικογένεια
•    Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο

Ανακοίνωση Αναπτυξιακής Ηρακλείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της Αναπτυξιακής Ηρακλείου εκφράζουν την μεγάλη θλίψη τους για το πρόωρο χαμό της αγαπημένης συναδέλφου, Βιργινίας Μανασάκη. 
Η Βιργινία ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1999 μαζί μας στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου για τέσσερα χρόνια και από την αρχή διακρίθηκε για την εργατικότητα, το ήθος της, την οξυδέρκεια της και τον δυναμικό χαρακτήρα της. 
Στα χρόνια που ακολούθησαν και από όποια επαγγελματική θέση βρέθηκε,  η Βιργινία ποτέ δεν μας ξέχασε και διατηρούσε με όλους τους συναδέλφους στενές προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις. 
Ακόμα και στην τελευταία -την πιο άνιση- μάχη της ζωής της, η Βιργινία υπήρξε υπόδειγμα γενναιότητας, δύναμης ψυχής και αξιοπρέπειας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον σύζυγό της Γιώργο, στα παιδιά της, στους γονείς και σε όλη της την οικογένεια. 
Στην μνήμη της θα κατατεθεί το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε κοινωφελές ίδρυμα. 
Καλό ταξίδι, Βιργινία, θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη για όσα απλόχερα πρόσφερες. 

Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων

“Ο Δήμαρχος, Εμμανουήλ Γ. Κοκοσάλης και το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχανών-Αστερουσίων εκφράζουν τη θλίψη τους για τον απροσδόκητο χαμό της Αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη-Ταβερναράκη. Η απώλεια της Βιργινίας αφήνει φτωχότερη την Κρήτη και την Αυτοδιοίκηση, που υπηρέτησε με ήθος, προσφορά και όραμα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, το σύζυγο και τα παιδιά της.”

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ

H Νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ ηρακλείου μόλις πληροφορήθηκε τον αδόκητο χαμό της αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη, σε έκτακτη συνεδρίαση της στις 20/01/2017
Αποφάσισε ομόφωνα
1.    Να εκφράσει τα συλλυπητήρια των μελών της Ν.Ε στην οικογένεια και τους οικείους της εκλιπούσης.
2.    Να παραστούν τα μέλη στην νεκρώσιμη ακολουθία.   
3.    Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό της εκλιπούσης.
4.    Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τύπο της Κρήτης.

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη  

Ο πρόωρος χαμός της Βιργινίας  σκόρπισε τη λύπη στους οικείους της  και σε όσους είχαν την τύχη να την  γνωρίζουν. Αυτό που αφήνει πίσω της  είναι μια σπουδαία επαγγελματική διαδρομή, αλλά και μια μεγάλη προσφορά στην αυτοδιοίκηση που  επί χρόνια την  υπηρέτησε με πάθος, εργατικότητα,  υπευθυνότητα, και  προσήλωση στα καθήκοντά της.  Εκφράζω στην οικογένειά της  τα θερμά μου συλλυπητήρια. Εύχομαι να οπλιστούν με κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσουν αυτή την οδυνηρή απώλεια.

                                      

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook