Στο πλαίσιο της συνεργασίας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης με τη Δ/νση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης για την  ανάπτυξη προγραμμάτων Προαγωγής-Αγωγής Υγείας σε σχολικές μονάδες, ολοκληρώθηκε σήμερα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο των επαγγελματιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με θέμα: Παρεμβάσεις Πρόληψης «Αλκοόλ και Νέοι». Το σεμινάριο υλοποιήθηκε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, το ΚΕΣΑΝ-Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου, το Σύλλογο «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» και το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠΑ.Γ.Ν.Η. Είναι η πρώτη φορά που αξιοποιείται η συνέργεια μεταξύ φορέων σε περιφερειακό επίπεδο για την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού κοινωνικού προβλήματος, όπως είναι αυτό της κατάχρησης αλκοόλ. 

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η διαμόρφωση κοινού εκπαιδευτικού υλικού σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, αξιοποιώντας την εμπειρία από όλους συμμετέχοντες φορείς, προκειμένου οι Επαγγελματίες Υγείας που παρακολούθησαν το σεμινάριο, να πραγματοποιήσουν συντονισμένα και στοχευμένα παρεμβάσεις Αγωγής Υγείας στις σχολικές Μονάδες της περιοχής ευθύνης της Μονάδας Υγείας που υπηρετούν.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ευχαριστεί το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, το ΚΕΣΑΝ-Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου, το Σύλλογο «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» , το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠΑ.Γ.Ν.Η. , τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ , τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και τα μέλη του Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα Αλκοόλ για τη συμμετοχή και τη συνεργασία τους.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook