Το λάθος των δύο κουκουλοφόρων ληστών που οδήγησε στην σύλληψή τους

Πολύ καλά ήταν σχεδιασμένη η ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου ζευγαριού στον Φουρνέ του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

Μόνο που η εξιχνίαση της ληστείας απο την ασφάλεια Χανίων κατέδειξε για άλλη μια φορά πως δεν υπάρχει το “τέλειο έγκλημα”.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης παρουσιάστηκαν το απόγευμα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων Γιώργου Λυμπινάκη και του Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας κ. Παρασκευά Χινόπουλου.

Όπως ανέφεραν οι δύο Αλβανοί δράστες της ληστείας,32 και 36 ετών, είχαν σχεδιάσει πολύ καλά την επιχείρηση και ήξεραν που πάνε καθώς ο ένας απο τους δύο,παλαιότερα, είχε εργαστεί για το ζευγάρι των ηλικιωμένων.

Μάλιστα είχαν κάνει εξονυχιστικό έλεγχο της διαδρομής που θα ακολουθούσαν έτσι ώστε να αποφύγουν τυχόν κάμερες κλειστού κυκλώματος, ενώ στην διαδρομή άλλαξαν ρούχα.

Επιπλέον, φεύγοντας, άνοιξαν την παροχή απο φιάλη υγραερίου σκοπεύοντας – προφανώς – την θανάτωση των ηλικιωμένων.

Όμως το λάθος που στάθηκε μοιραίο για αυτούς ήταν το ύφασμα που χρησιμοποίησαν για να φιμώσουν τους ηλικιωμένους, καθώς ένα ίδιο κομμάτι βρέθηκε στο σπίτι του ενός απο τους δύο όταν ακόμη θεωρείτο ως ύποπτος και άρχισε να ξετυλίσσεται η άκρη του νήματος.

Στην διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν τα κοσμήματα που είχαν κλέψει μέσα σε έναν τενεκέ λαδιού τον οποίο θα έπαιρναν μαζί τους αφού είχαν εκδόσει εισητήρια για να φύγουν απο την Κρήτη.

Και μια ακόμη λεπτομέρεια: Η 81χρονη γυναίκα, μετά την ληστεία, αν και ήταν δεμένη, είχε το κουράγιο να ανοίξει το λαπτοπ που υπάρχει στο σπίτι και να επικοινωνήσει μέσω Skype με συγγενείς τους στην Αυστραλία, οι οποίοι ειδοποίησαν και τις αρχές στα Χανιά.

Οι αστυνομικές αρχές των Χανίων ερευνούν το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, ενώ και οι δύο πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης με τις κατηγορίες της ληστείας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

 
 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων υπόθεση ληστείας και απόπειρας ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε την 16.01.2017 σε βάρος δύο ηλικιωμένων ημεδαπών σε περιοχή των Χανίων.

Δράστες είναι δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 36 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο αστυνομικών αναζητήσεων.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι αποτέλεσμα άμεσων αστυνομικών ενεργειών και ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, από τις οποίες διακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο αλλοδαπών στην υπόθεση και για τους οποίους εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης, για τα αδικήματα της ληστείας, κατά συναυτουργία και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2017, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, δύο άγνωστα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στην κατοικία ηλικιωμένου ζευγαριού (88χρονου και 81χρονης).

Αφού τους ακινητοποίησαν φιμώνοντας και δεσμεύοντάς τους, ακολούθως αφαίρεσαν από τη κατοχή τους το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή.

Μάλιστα κατά την αποχώρηση τους, άνοιξαν παροχή υγραερίου στην κατοικία, με σκοπό να προκληθεί ο θάνατος των ηλικιωμένων, γεγονός που απετράπη από την 81χρονη παθούσα, η οποία κατάφερε να ειδοποιήσει άμεσα συγγενικό της πρόσωπο. 

Από τις άμεσες αστυνομικές έρευνες που επακολούθησαν, οι δύο Αλβανοί εντοπίστηκαν χθες (19.01.2017) σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά.  

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία τους αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα κοσμήματα και συλλεκτικά νομίσματα καθώς και το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ τα οποία και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών οι δύο αλλοδαποί αντιστάθηκαν σθεναρά και συνελήφθησαν για τα αδικήματα της αντίστασης ενώ ο 32χρονος Αλβανός στερούνταν και τα απαραίτητα για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα, ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται αρμοδίως.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook