Ένα νέο χαρακτηριστικό στο Instagram εμφανίστηκε στους χρήστες την Τρίτη, δίνοντας τη δυνατότητα να ανεβάζουν βίντεο ζωντανής ροής.

Όταν τον Αύγουστο η υπηρεσία εισήγαγε το χαρακτηριστικό Stories πολλοί ήταν αυτοί που επεσήμαναν τις ομοιότητες με το Snapchat. Γι’ αυτή την τελευταία αναβάθμιση, η εφαρμογή φαίνεται πως έχει δανειστεί ιδέες τόσο από το Facebook, όσο και από το Twitter.

Το χαρακτηριστικό Live Video στα Stories είναι, σύμφωνα με το Instagram, «ένας νέος τρόπος με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να συνδέονται και να αλληλεπιδρούν με τους φίλους τους σε πραγματικό χρόνο».

Ωστόσο, σε αντίθεση με το Facebook, τα βίντεο δεν θα αποθηκεύονται και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα διαμοιρασμού τους στην πλατφόρμα μόλις τελειώσει η προβολή τους. Αντ’ αυτού, μόλις το βίντεο ολοκληρωθεί, το Live Video θα εξαφανίζεται, όπως περίπου γίνεται και με το Stories που «αυτοκαταστρέφεται» μετά από 24 ώρες.

Επίσης αναβάθμιση θα γίνει και το Instagram Direct. Οι χρήστες πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να διαμοιράζονται τα Instagram Stories σαν άμεσα μηνύματα με τους φίλους τους, είτε είναι δική τους ιστορία είτε κάποιου άλλου. Τουλάχιστον 300 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το χαρακτηριστικό αυτό κάθε μήνα.

Οι τελευταίες αναβαθμίσεις στο Instagram θα είναι διαθέσιμες αρχικά για τους χρήστες στη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook