Στο Κόμπλεντς της Γερμανίας πραγματοποιείται η συνάντηση των ηγετών των ακροδεξιών κομμάτων της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Ιταλίας, μία μόλις ημέρα μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ. 

«Βιώνουμε το τέλος ενός κόσμου και τη γέννηση ενός άλλου» δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, υποψήφια του Εθνικού Μετώπου στις προεδρικές που θα γίνουν στην Γαλλία τον Απρίλιο.

Η Λεπέν αναφέρθηκε και στο Brexit, λέγοντας ότι αυτό ανοίγει νέους δρόμους. «Δεν λέω ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να εγκαταλείψουν το ευρώ. Αλλά θα πρέπει να αφήσουμε ανοιχτή τη δυνατότητα αν μια χώρα θέλει να φύγει» είπε.

Κόμματα της αριστεράς, αλλά και συνδικάτα προγραμματίζουν διαδηλώσεις στην γερμανική πόλη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην παρουσία των συγκεκριμένων πολιτικών.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν δίνουν το «παρών».

Στην πόλη έχουν ήδη αναπτυχθεί περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί για να αποφευχθούν επεισόδια.

Το συνέδριο άνοιξε ο Μάρκους Πρέτσελ, ο σύζυγος της Φράουκε Πίτρι, συμπροέδρου της AfD, χαρακτηρίζοντας «τιμή» την παρουσία της Λεπέν στο Κόμπλεντς.

Ο Πρέτσελ υποσχέθηκε «μια νέα Ευρώπη», κατήγγειλε «το πολιτικό Ισλάμ» και έπλεξε το εγκώμιο του Τραμπ.

Η Λεπέν, η Πίτρι και ο Ολλανδός βουλευτής Χέερτ Βίλντερς δείπνησαν μαζί το βράδυ της Παρασκευής. 

Ο τελευταίος ανάρτησε στο Twitter μια φωτογραφία των τριών, με τη λεζάντα: «Υπερήφανος που βρίσκομαι με τους ηγέτες της νέας Ευρώπης».

Το συνέδριο οργανώνεται από την Ευρώπη των Εθνών και των Ελευθεριών (ENL), της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ιδρύθηκε το 2015 από ευρωβουλευτές εννέα χωρών-μελών της ΕΕ. Η Λεπέν είναι συμπρόεδρος της ENL.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook