Δεν τη χωρά ο νους τη νέα τραγωδία που έζησε σήμερα η Ιταλία, αφού τουλάχιστον 16 μαθητές βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το ουγγρικό λεωφορείο που τους μετέφερε, προσέκρουσε σε πυλώνα και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Από την σφοδρότητα της σύγκρουσης, κάποια παιδιά πετάχτηκαν έξω από το παράθυρο και άλλα παγιδεύτηκαν μέσα στο όχημα καθώς αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες με τις αρχές να εικάζουν ότι τα περισσότερα από τα θύματα κάηκαν ζωντανά.

Το RT, αναφέρει πως στο λεωφορείο επέβαιναν 55 άτομα από τα οποία τα 50 ήταν μαθητές ηλικίας 14 έως 18 ετών, και τα περισσότερα αγόρια.

Ο ήρωας καθηγητής που έσωσε ανθρώπινες ζωές

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο μοιραίο λεωφορείο επέβαινε και ένας καθηγητής φυσικής αγωγής, ο οποίος κατάφερε με αυτοθυσία και ηρωισμό να σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές.

Ο καθηγητής, παρόλο που κατάφερε να απομακρυνθεί μετά την πρόσκρουση, άφησε το ασφαλές σημείο όπου βρισκόταν και ανέβηκε στο φλεγόμενο λεωφορείο για να σώσει όσους περισσότερους μαθητές μπορούσε.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη, όπως δήλωσε ο Ούγγρος πρόξενος στους δημοσιογράφους. Κάποιοι άλλοι μαθητές -κυρίως εκείνοι που κάθονταν στο πίσω μέρος του τουριστικού λεωφορείου- κατάφεραν να βγουν σπάζοντας τα τζάμια των παραθύρων.

Ένας Ιταλός οδηγός φορτηγού, δήλωσε ότι αρκετά χιλιόμετρα πριν την τραγική πρόσκρουση είχε παρατηρήσει ότι μια από τις ρόδες του λεωφορείου παρουσίαζε σοβαρό πρόβλημα. Ένα στοιχείο που θα μπορούσε να εξηγήσει, τουλάχιστον μερικώς, για ποιο λόγο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με τόσο δραματικές συνέπειες.

Για την υπόθεση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα διενεργείται έρευνα από τις αρχές, ενώ σύμφωνα με το RT τα σενάρια που εξετάζονται μεταξύ άλλων είναι η κατάσταση της υγείας του οδηγού καθώς και το ενδεχόμενο κάποιας μηχανικής βλάβης.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook