Δύο άνδρες πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και έβαλαν τέλος στη ζωή τους έπειτα από ανταλλαγή πυρών με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, σύμφωνα με το οποίο έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.

Οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν έφοδο σε ένα κρησφύγετο “τρομοκρατών” όπου κατασκευάζονταν εκρηκτικοί μηχανισμοί, σε ένα προάστιο στα νότια της Τζέντα. Οι δύο άνδρες που βρίσκονταν εκεί ταμπουρώθηκαν και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν στα πυρά. Αρνήθηκαν κατόπιν να παραδοθούν και ανατινάχθηκαν πυροδοτώντας τα εκρηκτικά που έφεραν επάνω τους, μετέδωσε το πρακτορείο Spa επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter από χρήστες του διαδικτύου δείχνουν το κρησφύγετο τυλιγμένο στις φλόγες.

Σε άλλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε μια άλλη συνοικία της πόλης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Σαουδάραβα που φέρεται ότι ήταν συνεργός των δύο ανδρών. Συνελήφθη επίσης μια Πακιστανή που, όπως ισχυρίζεται ο ύποπτος, είναι η σύζυγός του.

Στα τέλη Οκτωβρίου, οι σαουδαραβικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι εξάρθρωσαν δύο τρομοκρατικούς πυρήνες που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος. Η μία ομάδα σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μια επίθεση κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού ποδοσφαιρικού αγώνα στην Τζέντα, την οικονομική πρωτεύουσα του βασιλείου. Τα οκτώ μέλη των πυρήνων αυτών –μεταξύ των οποίων δύο Πακιστανοί, ένας Σύρος και ένας Σουδανός– συνελήφθησαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook