Με βροχές θα υποδεχθούμε την νέα εβδομάδα στην Κρήτη σύμφωνα με τον Μανώλη Λέκκα ενώ θα υπάρξουν και χαμηλές θερμοκρασίες.

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού για την Κρήτη από την Δευτέρα το απόγευμα, εξαιτίας του Βαρομετρικού χαμηλού που μετακινείται από την κεντρική Μεσόγειο προς τη χώρα μας (συνημμένες εικόνες ).  Αναμένεται να προκαλέσει και πάλι έντονες αντιθέσεις του καιρού μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας, όπου θα  σημειωθούν και πάλι χιονοπτώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ πιο ήπια θα είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη με βροχές, νότιους ανέμους και κανονικές, πρόσκαιρα έως και λίγο υψηλές, για την εποχή θερμοκρασίες. Η σταδιακή όμως μετακίνηση του βαρομετρικού χαμηλού ανατολικότερα προς την Τουρκία θα  προκαλέσει από την Πέμπτη  την αποκατάσταση του Βορείου ρεύματος στο Αιγαίο καθώς και την εισβολή μιας ψυχρότερης αέριας μάζας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρηθούν και πάλι οι βροχές στην Κρήτη, πιθανά με λίγες  χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα.
Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών :

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

Αυξημένες νεφώσεις αρχικά χωρίς φαινόμενα σε ολόκληρη την Κρήτη. Σταδιακά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχοπτώσεις από τις απογευματινές προς βραδινές ώρες της Δευτέρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από Α – ΒΑ διευθύνσεις στα βόρεια της Κρήτης με ένταση 3 – 4 Μποφώρ , ενώ στα νότια θα είναι Α – ΝΑ με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα της Δευτέρα αναμένεται να στραφούν γενικά από Νότιες διευθύνσεις ενισχυόμενοι στα 5 – 6 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε καλά για την εποχή επίπεδα με την ελάχιστη, περίπου, στους  9 ⁰C  στα πεδινά ( σε μεγαλύτερα υψόμετρα η ελάχιστη είναι αρκετά χαμηλότερη), ενώ η μέγιστη θα φθάσει στους 14⁰C.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου

Βροχές, κατά τόπους έντονες τις πρωινές ώρες, ενώ αναμένεται να διατηρηθούν και στη διάρκεια της ημέρας κατά περιόδους με μικρότερες εντάσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις με εντάσεις  4 – 5 Μποφώρ στα βόρεια της Κρήτης , ενώ στα νότια θα φθάνουν έως και τα 6 Μποφώρ.  Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης αναμένεται να στραφούν σταδιακά από Β –ΒΔ διευθύνσεις με ένταση στα 3 – 4 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει λίγο υψηλότερες τιμές λόγω και των νοτίων ανέμων με την ελάχιστη στα πεδινά να πέφτει  στους 11⁰C, ενώ η μέγιστη θα φθάσει, ιδιαίτερα στα βόρεια του νησιού , μέχρι και τους 17 ⁰C .

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις  αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας,  θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και για την Τετάρτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από Β – ΒΔ διευθύνσεις στα 3 – 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα με την ελάχιστη να επανέρχεται και πάλι στα πεδινά περίπου στους 9 ⁰C ενώ και η μέγιστη τιμή της θα υποχωρήσει κοντά στους  14 ⁰C.

Από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου αναμένεται να αποκατασταθεί το Βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο,  ενώ ταυτόχρονα εισβάλει από τα βόρεια και μία αρκετά ψυχρότερη αέρια μάζα η οποία σταδιακά κατέρχεται μέχρι και την Κρήτη. Αυτό θα προκαλέσει και πάλι βροχές , κυρίως στα βόρεια προσήνεμα της Κρήτης. Οι  Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν με την ένταση του να φθάνει τα 5 –6 Μποφώρ, στα πελάγη έως και τα 7 Μποφώρ. Αισθητή βέβαια θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook