Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διαμήνυσε σήμερα ότι δεν θα φοβηθεί να το δηλώσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αν θεωρήσει ότι κάτι που έχει πει εκείνος είναι απαράδεκτο.

Η Μέι πρόκειται να συναντηθεί με τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον την Παρασκευή και είπε ότι θα χρησιμοποιήσει αυτήν την ευκαιρία για να συζητήσει τη μελλοντική εμπορική σχέση μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ, καθώς επίσης και θέματα που αφορούν στο ΝΑΤΟ και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Χιλιάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους των ευρωπαϊκών πρωτευουσών το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον Τραμπ και ιδίως για τα σχόλια που έχει κάνει στο παρελθόν, τα οποία πολλές θεωρούν υποτιμητικά για τις γυναίκες.

«Έχω ήδη πει ότι ορισμένα από τα σχόλια που έχει κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τις γυναίκες είναι απαράδεκτα, για ορισμένα από αυτά και ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη», είπε η Μέι στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. «Όταν θα βρεθώ μαζί του, νομίζω ότι η σημαντικότερη δήλωση που θα γίνει για τον ρόλο των γυναικών θα είναι το γεγονός ότι θα βρίσκομαι εκεί ως γυναίκα πρωθυπουργός. Όποτε υπάρχει κάτι που θεωρώ απαράδεκτο, δεν θα φοβηθώ να το πω στον Ντόναλντ Τραμπ», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook