Με μια επιστολή γεμάτη από συγκίνηση αλλά και ευχαριστίες κυρίως προς την οικογένεια αλλά και τους συνεργάτες του, ο Κρητικός υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Χριστοφάκης  αποχαιρέτησε το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο υπηρέτησε με ήθος και – ειδικά τον τελευταίο χρόνο – ως Γενικός Δ/ντής Βορείου Αιγαίου – σε πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω του προσφυγικού.

Στην επιστολή του ο αποστρατευθείς με τον βαθμό του αντιστράτηγου, αξιωματικός αναφέρει τα εξής:

“Μυτιλήνη, 22 Ιανουαρίου 2017 

Ολοκληρώνοντας τυπικά την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, αισθάνομαι την ανάγκη να αποχαιρετήσω και να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους τους Αστυνομικούς, Ειδικούς Φρουρούς, τους συνεργάτες μου, όλα τα στελέχη της ιεραρχίας, τα συνδικαλιστικά στελέχη και τους κοινωνικούς φορείς με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί στα δύσκολα και τα εύκολα για 33 ολόκληρα χρόνια της σταδιοδρομίας μου στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, εργάστηκα με την επιθυμία να συμβάλλω κι εγώ από τις θέσεις που υπηρέτησα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, στην πρόοδο και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του Αστυνομικού Προσωπικού. Είχα πολλές φορές την ευκαιρία και τη χαρά να νιώθω ικανοποίηση και δικαίωση βλέποντας τις προσπάθειές μου να καρποφορούν και την Υπηρεσία μας να λειτουργεί άψογα, υποδειγματικά και αποτελεσματικά, πετυχαίνοντας πολλά πράγματα, που είναι αδύνατον να περιγραφούν σ’ αυτήν την επιστολή.

Δεν ήταν πάντα έτσι, αφού η θητεία μου το τελευταίο διάστημα συνέπεσε με την εμφάνιση πολλών δυσκολιών, που ανέτρεψαν δεδομένα και δημιούργησαν νέες και σε μεγάλο βαθμό αντίξοες συνθήκες για την αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αυτό του προσφυγικού. Ωστόσο, ακόμα και μέσα στο δύσκολο αυτό περιβάλλον προσπάθησα να συνδυάσω την καθημερινή διοικητική πρακτική με δράσεις και αποφάσεις που θα βοηθούσαν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και των δυσκολιών που επιφέρει στις τοπικές κοινωνίες. Δεν ξέρω αν, και κατά πόσο τα κατάφερα.

Ο βαθμός επίτευξης των στόχων και ο τρόπος λειτουργίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, προϊόν συλλογικής και άοκνης εργασίας των κατά καιρούς συνεργατών μου, τους οποίους ευχαριστώ θερμά, για την «πολλή» και «καλή» δουλειά, τίθενται τελικά, στην κρίση σας. Αν υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις των πραγμάτων μερικές φορές για προσωπικά ή γενικότερα θέματα, ήταν πράγμα αναπόφευκτο αλλά και τις περισσότερες φορές δημιουργικό. Πάντα υπήρχε η επιθυμία και η προσπάθεια εκ μέρους μου για την καλύτερη λύση των προβλημάτων.

Συνάδελφοι,

Το λειτούργημα που άσκησα και ασκείτε είναι σημαντικό, απαιτητικό και συναρπαστικό. Αγωνιζόμαστε καθημερινά και «στην πρώτη γραμμή» για να αντεπεξέλθουμε των προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ.. Γι’ αυτό δικαίως, πρέπει να είστε υπερήφανοι για το έργο σας. Η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά, τόσο απαραίτητες σήμερα, ας συνοδεύουν τις προσπάθειές σας στον αγώνα για τη βελτίωση της θέσης σας μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε. Αποχωρώ από την Υπηρεσία πλουσιότερος σε εμπειρία και γνώσεις. Το γεγονός της συνεργασίας με όλους εσάς αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ στη συνέχιση του έργου σας, ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ και ΠΡΟΚΟΠΗ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια μεγάλη συγνώμη στην οικογένειά μου, ένα ευχαριστώ που με στήριξε σε όλη την μακρόχρονη καριέρα μου, γιατί χωρίς την στήριξή της δε θα μπορούσα να έχω καταφέρει όλα αυτά που πρόσφερα, συγνώμη για τις ατέλειωτες ώρες απουσίας μου από κοντά τους και από τα προβλήματά τους. Τους είμαι ΕΥΓΝΩΜΩΝ.

Νικόλαος ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ

Αντιστράτηγος ε.ο.θ”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook