Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη νότια Ινδία από ταύρους, κατά τη διάρκεια μιας παραδοσιακής γιορτής την οποία επέτρεψε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι παρά την αντίθετη γνωμάτευση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια του ροντέο, ταύροι ξέφυγαν από το χωριό Ραπουσάλ, στο κρατίδιο Τάμιλ Νάντου και σκότωσαν δύο ανθρώπους, ενώ τραυμάτισαν άλλους 28, μετέδωσε το πρακτορείο PTI επικαλούμενο τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε πέρσι το Τζαλικάτου, το παραδοσιακό ροντέο, μετά την προσφυγή που είχαν καταθέσει οργανώσεις για την προστασία των ζώων οι οποίες κατηγορούν τους συμμετέχοντες για σκληρότητα απέναντι στους ταύρους.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τις τελευταίες ημέρες στο Τσενάι, την πρωτεύουσα του Τάμιλ Νάντου, αλλά και σε άλλες πόλεις, αναγκάζοντας τον επικεφαλής του κρατιδίου αυτού να μεταβεί στο Νέο Δελχί για να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να ακυρώσει την απόφαση, κάτι που έγινε τελικά την Παρασκευή.

Ο κυβερνήτης του Τάμιλ Νάντου επικύρωσε την απόφαση αργά το βράδυ του Σαββάτου, ώστε να ξαναρχίσει το φεστιβάλ από σήμερα.

Το τζαλικάτου είναι μια παραδοσιακή γιορτή των Τάμιλ. Νεαροί άνδρες προσπαθούν να υποτάξουν, με γυμνά τα χέρια, έναν ελεύθερο ταύρο. Ωστόσο οι φιλόζωοι κατηγορούν τους οργανωτές για κακομεταχείριση των ζώων και υποστηρίζουν ότι οι εκτροφείς ποτίζουν τους ταύρους με αλκοόλ ή ότι τους ρίχνουν πιπέρι στη μουσούδα λίγο πριν τους αφήσουν ελεύθερους, για να τους εξαγριώσουν. Οι οργανωτές από την πλευρά τους διαβεβαιώνουν ότι δεν κάνουν κακό στα ζώα και υπερασπίζονται αυτό το έθιμο.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές συνέλαβαν εκατοντάδες ανθρώπους γιατί οργάνωσαν παράνομα ροντέο, παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook