Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε σήμερα γιατί οι χιλιάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην Ουάσινγκτον για να διαδηλώσουν εναντίον του δεν πήγαν να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, για να υιοθετήσει λίγο αργότερα έναν πιο διαλλακτικό τόνο.

“Έβλεπα τις διαδηλώσεις χθες αλλά έχω την εντύπωση ότι μόλις είχαμε εκλογές. Γιατί δεν πήγαν αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν;” έγραψε στο Twitter ο νέος πρόεδρος. “Οι διασημότητες έβλαψαν πολύ τον σκοπό τους”, πρόσθεσε.

Σε ένα δεύτερο μήνυμα, μία ώρα αργότερα, ανέφερε ότι οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι “σήμα κατατεθέν της δημοκρατίας μας”.

Και συνέχισε: “Μολονότι δεν συμφωνώ πάντα, αναγνωρίζω το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζουν την άποψή τους”.

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, συμμετείχαν στις “Πορείες των Γυναικών” που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα προκειμένου να υπερασπιστούν τα πολιτικά δικαιώματά τους. Πολλές διαδηλώσεις έγιναν επίσης σε μεγάλες πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Στην Ουάσινγκτον, πολλές προσωπικότητες πήραν τον λόγο και τάχθηκαν υπέρ των διαδηλωτών: ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, οι ηθοποιοί Αμέρικα Φεράρα και Σκάρλετ Γιόχανσον, η τραγουδίστρια Αλίσια Κις, ακόμη και η Μαντόνα που εμφανίστηκε απρόσμενα στη σκηνή και ζήτησε “μια επανάσταση της αγάπης”.

Επιπλέον, ο Τραμπ, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έσπευσε να πανηγυρίσει για την… τηλεθέαση της τελετής ορκωμοσίας του.

«Ουάου, τα νούμερα τηλεθέαστης: 31 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την τελετή ορκωμοσίας, 11 εκατ. Περισσότεροι από τις πλέον καλές μετρήσεις εδώ και 4 χρόνια!».

Πρίμπους: τα ΜΜΕ “επιχειρούν να απονομιμοποιήσουν” την προεδρία Τραμπ

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους άσκησε δριμεία κριτική στα Μέσα Ενημέρωσης σήμερα, κατηγορώντας τα ότι επιχειρούν να απονομιμοποιήσουν την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και δεσμεύτηκε ότι θα αγωνιστεί “με νύχια και με δόντια” εναντίον αυτής της δημοσιογραφικής κάλυψης.

“Τα μέσα ενημέρωσης από την πρώτη ημέρα μιλάνε για την απονομιμοποίηση των εκλογών” είπε ο Πρίμπους σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Sunday. Κατηγόρησε επίσης τα μμε για τις επιθέσεις τους εναντίον του νέου προέδρου λέγοντας ότι “δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να το ανεχτούμε”.

Ο Πρίμπους έκανε αυτές τις δηλώσεις μία ημέρα αφότου ο ίδιος ο Τραμπ, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στα κεντρικά γραφεία της CIA, επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζοντας ότι υποβάθμισαν τον αριθμό των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία του, την Παρασκευή.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook