Το Τοπικό Τμήμα Κισάμου του ΕΕΣ έκοψε την βασιλόπιτα του σε εκδήλωση που διοργάνωσε στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. 

Η όμορφη αυτή εκδήλωση περιελάμβανε και ομιλία από τον λογοτέχνη και εκπαιδευτικό κ. Γιώργο Καμβυσέλλη, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Το μεγαλείο της αγάπης». 

Ο ομιλητής με λόγο βιωματικό και λυρικό μίλησε για την αγάπη ως δύναμη ζωής, ελπίδας και προσφοράς, εξαίροντας το έργο του Τοπικού Τμήματος Κισάμου του ΕΕΣ. 

Για το έργο και την προσφορά του Σώματος Εθελοντών-Σαμαρειτών-Διασωστών του Τ.Τ.Κισάμου αναφέρθηκε ο Υπαρχηγός του Σώματος Στέφανος Καππής και ακολούθησε χαιρετισμός από τον εκπαιδευτή κ. Δρόσο, ο οποίος και προσέφερε εις το Σώμα Σαμαρειτών και τον Αρχηγό Παναγιώτη Πετρόπουλο νέες τεχνολογίες τηλεπικοινωνίας για χρήση από το Σώμα. Χαιρέτισαν, επίσης, οι Δήμαρχοι Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, Καντάνου-Σελίνου κ. Αντώνης  Πιπεράκης και ο Γεν. Δντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, οι οποίοι και αναφέρθηκαν εις την σημασία και σπουδαιότητα του εθελοντισμού, ευχαριστώντας το Τ.Τ.Κισάμου για την σπουδαία προσφορά του εις την ευρύτερη κοινωνία.

Η εκδήλωση κατέκλεισε με την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και Πρόεδρο του Τ.Τ. Κισάμου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Τμήματος, το Σώμα Εθελοντριών Νοσηλευτριών, ως επίσης και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος για την «συνοδοιπορία και κοινή προσπάθεια διακονίας προς τον πάσχοντα και εμπερίστατο συνάνθρωπο», σημείωσε: «με την αγάπη και βοήθεια όλων σας καταφέραμε σε τρία χρόνια να δημιουργήσουμε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών, όπου έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 70 νέοι άνθρωποι του τόπου και της ευρύτερης περιοχής, η πλειοψηφία των οποίων μετέχει ενεργά στις δράσεις του Σώματος. Πολλές οι ευχαριστίες μας προς τον Πρόεδρο του ΕΕΣ Δρ. Αντώνιο Αυγερινό για την πολύτιμη στήριξη του στο Τμήμα μας, ως και προς όλους εσάς, Πρόσωπα και Φορείς, που έμπρακτα στηρίζετε τον αγώνα και τις προσπάθειες μας. Επειδή πολύς λόγος γίνεται στις μέρες μας για τον εθελοντισμό θα μου επιτρέψετε να πω ότι ο γνήσιος και αληθινός εθελοντισμός δεν εξαντλείται σε δράσεις αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Εθελοντισμός σημαίνει αγάπη, δόσιμο, προσφορά άνευ όρων και ορίων», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος.

Την εκδήλωση συντόνισε η Εθελόντρια κ.Αγγελική Περδικάκη. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Τ.Τ. Κισάμου ΕΕΣ, ανάμεσα τους και η Αρχηγός κ. Μπουλά και μέλη των Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών Π.Τ. Χανίων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook