Η γυναίκα είχε ξυλοκοπηθεί από τον δράστη που στην συνέχεια την είχε πνίξει με το σεντόνι του κρεβατιού τους – Ήταν μητέρα ενός βρέφους έξι μηνών

Η ώρα της κρίσης φαίνεται πως έφτασε για το θάνατο της 22χρονης Ολυμπίας Μάντζιου, μητέρας τότε ενός μωρού μόλις 6 μηνών, τον Απρίλιο του 2006. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει ο 40χρονος σήμερα αστυνομικός σύζυγος της, ο οποίος, μετά από πολλές αντικρουόμενες αποφάσεις των δικαστικών αρχών, επί σειρά ετών, παραπέμφθηκε τελικά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για τη δολοφονία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, το 2006, το ζευγάρι είχε επισκεφθεί τους γονείς του κατηγορούμενου, για να γιορτάσουν όλοι μαζί την Ανάσταση. Μετά το δείπνο και γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα επέστρεψαν στο σπίτι τους όπου φέρεται να ακολούθησε έντονος καβγάς ανάμεσα στο ανδρόγυνο, τα αίτια του οποίου παραμένουν μέχρι σήμερα άγνωστα. Κατά τη διάρκεια του καβγά, ο κατηγορούμενος φέρεται να χτύπησε τη σύζυγό του, κλοτσώντας την με δύναμη στην περιοχή της κοιλιάς, προκαλώντας της βλάβη στο λεπτό έντερο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, από την κάκωση και την αιμορραγία που προκλήθηκε, η 22χρονη μητέρα υπέστη καταπληξία, κάμφθηκε η αντίστασή της και και καθηλώθηκε στο κρεβάτι. Τότε, ο σύζυγος της φέρεται να συμπίεσε το σεντόνι του κρεβατιού στο πρόσωπό της, προκαλώντας της, ασφυξία. 

Στη συνέχεια, η Ολύμπια διεκομίσθη στο νοσοκομείο, χωρίς σφυγμό και αναπνευστική λειτουργία, όπου οι γιατροί παρά την παρατεταμένη διαδικασία ανάνηψης, δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Η ιατροδικαστής που συνέταξε την πρώτη έκθεση για τα αίτια θανάτου της Ολυμπίας, είχε υποστηρίξει ότι η 22χρονη πνίγηκε μετά από εισρόφηση γαστρικού περιεχομένου. Ωστόσο, οι γονείς της Ολυμπίας εξέφρασαν υπόνοιες περί εγκληματικής ενέργειας του γαμπρού τους σε βάρος της κόρης τους, στηριζόμενοι σε όσα τους είχε εκμυστηρευτεί η ίδια, περί κακοποιητικής συμπεριφοράς του, κατά καιρούς. Τον Ιούλιο του 2007 έγινε η εκταφή της σορού της Ολυμπίας και ακολούθησε πλήθος εκθέσεων από ιατροδικαστές και τεχνικούς συμβούλους. Με διάταξη του ανακριτή, διατάχθηκε η επανάληψη της νεκροψίας- νεκροτομής. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που παρέπεμψε, τελικά, το σύζυγο της Ολυμπίας σε δίκη, οι διορισθέντες από το κράτος πραγματογνώμονες δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν την αιτία και το είδος θανάτου της 22χρονης λόγω της πλήρους αποσύνθεσης πτώματος. Απέκλεισαν όμως με βεβαιότητα την αναφερόμενη, από την πρώτη ιατροδικαστή, αιτία θανάτου. Επίσης, επεσήμαναν εκχυμώσεις στους μηρούς και τις κνήμες που δεν οφείλονταν σε παθολογικά αίτια αλλά ήταν αποτέλεσμα εξωτερικής βίας. 

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του, κατά το στάδιο ανάκρισης, αρνήθηκε ότι σκότωσε τη σύζυγό του και ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της ερωτικής τους συνευρέσεως, η Ολυμπία έχασε, ξαφνικά, τις αισθήσεις της και πως έκανε ο, τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να της παράσχει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook