Δεν περιγράφονται με λόγια οι καταγγελίες που έφτασαν στο Flashnews.gr, από δυο γυναίκες που διατηρούν κατάστηματα απέναντι από το πάρκο, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη.

Όπως μας επισήμαναν, εδώ και ένα μήνα, ένας άστεγος άνδρας ηλικίας περίπου 60 ετών κοιμάται κάτω από μια τσουλήθρα! 

“Πήραμε στις αρμόδιες αρχές του δήμου και ενημερώσαμε για το θέμα από την προηγούμενη Πέμπτη” μας λέει μια από τις γυναίκες που ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει τον άστεγο.

Η απάντηση που έλαβαν από τις αρμόδιες αρχές του δήμου ήταν να πάει η ίδια να τον προσεγγίσει και να του πει να αναζητήσει βοήθεια από τον δήμο.

“Εγω δέχτηκα να πάω μαζί με μια άλλη γυναίκα, αφού δεν υπήρχε άλλη λύση, αλλά όταν τον προσεγγίσαμε νόμιζα ότι ήταν πεθαμένοςγιατί έβρεχε πάρα πολύ και ήταν μέσα στα νερά.”

Αμέσως επέστρεψε στο κατάστημα της και ενημέρωσε τον δήμο μήπως έχει συμβεί το χειρότερο. Λίγα λεπτά αργότερα, έλαβε κλήση από αρμόδιο πρόσωπο του δήμου για αυτά τα θέματα που την ενημέρωσε ότι “Εγώ δεν έχω καμία δουλειά να προσεγγίζω τους άστεγους. Μόνο η κοινωνική λειτουργός μπορεί να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα.”

Και τι έκανε ο δήμος Χανίων; Σήμερα το πρωί, έστειλε μια καθαρίστρια να πετάξει τα πράγματα του άστεγου άνδρα! “Εγώ προσωπικά την έδιωξα από εκεί αφού την ρώτησα τι πάει να κάνει και μου είπε οτι την έστειλαν εδω για αυτό ακριβώς το πράγμα, να πετάξει τα πράγματα του.”

Όπως είναι λογικό το πάρκο το επισκέπτονται κάθε μέρα και παιδιά και έρχονται αντιμέτωπα με αυτό το τραγικό θέαμα, ενας άστεγος να κοιμάται κάτω από μια τσουλήθρα.

Ο άτυχος άνδρας ζει κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι το προηγούμενο διάστημα στα Χανιά είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Με όσους μιλήσαμε πάντως, μας διαβεβαίωσαν οτι δεν τον έχουν δει πότε να κάνει χρήση είτε αλκοόλ είτε ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook