Ψήφισμα της Δ.Ε. και του Προεδρείου της «Α» του ΤΕΕ/ΤΑΚ για το θάνατο της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας κας Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη:

“Η είδηση της απρόσμενης απώλειας της συναδέλφου Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη, Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Ενέργειας και Βιομηχανίας, σκόρπισε βαθιά θλίψη και μεγάλη λύπη στην κοινότητα των μηχανικών της Ανατολικής Κρήτης. Η Διοικούσα Επιτροπή και το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ – Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, σε έκτακτη συνεδρίαση τους την Παρασκευή 20.01.2017 αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω:

·         Να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα,

·         Να συμμετέχουν με τα μέλη τους στην κηδεία της,

·         Να αποσταλεί συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένειά της,

·         Να καταθέσει στη μνήμη της, αντί στεφάνου, το ποσό των 100,0€ για την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

εκφράζοντας τα βαθύτερα αισθήματα οδύνης του κλάδου για το χαμό της εξαιρετικής και αγαπητής συναδέλφου στο στενό οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον.

Η Βιργινία Μανασάκη – Ταβερναράκη γεννήθηκε το 1974 στο Ηράκλειο. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Μοιρών και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης παίρνοντας το Δίπλωμα της το 1997. Με το ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα που τη διέκρινε, συνεχίζει με υποτροφία σε μεταπτυχιακό επίπεδο τις σπουδές της στο Πολυτεχνείο Κρήτης απ’ όπου και παίρνει το 2000 μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον Έλεγχο Ποιότητας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος. Από το 1999 ως το 2003 εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Ε. στην υλοποίηση των προγραμμάτων Leader και ΟΠΑΧ ενώ από το 2003 εργαζόταν στον ΕΣΔΑΚ με κύριο αντικείμενο το σχεδιασμό και την επίβλεψη έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Παράλληλα με την επαγγελματική και ακαδημαϊκή πορεία της συμμετείχε από το 2003 ενεργά στις δράσεις και στο έργο του ΤΕΕ/ΤΑΚ μετέχοντας στις Μόνιμες Επιτροπές Περιβάλλοντος και Επαγγελματικών Θεμάτων του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Το 2011 εκλέγεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και ανέλαβε χρέη εντεταλμένου Συμβούλου στον τομέα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων συμβάλλοντας καθοριστικά με το έργο της στην πρωτοπορία της Περιφέρειας Κρήτης για την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Από το Σεπτέμβρη του 2014 μέχρι σήμερα διατέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας στην Περιφέρεια Κρήτης, αφήνοντας σημαντικό έργο και στον τομέα αυτό. Η Βιργινία ήταν παντρεμένη με το συνάδελφο Πολιτικό Μηχανικό Γιώργο Ταβερναράκη, επί σειρά ετών εκλεγμένο μέλος της «Α» αλλά και της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ και ευτύχησε να αποκτήσει μαζί του δύο γιους, το Νικόλαο και τον Εμμανουήλ.

Η στάση ζωής της Βιργινίας και ο απρόσμενος θάνατος της μετά απ’ τη σκληρή αλλά άνιση μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο αφήνει στην κοινότητα των μηχανικών και στην οικογένεια της αβάσταχτη πικρία και βαθιά θλίψη. Αυτή η νέα γυναίκα με την ορμή, το δυναμισμό και την ευγένεια ψυχής που τη διέκρινε, με την αγάπη για τα παιδιά και την οικογένεια της αλλά και το πάθος για τούτο τον τόπο που υπηρέτησε θα αποτελεί για όλους εμάς πρότυπο δύναμης και σθένους ψυχής.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook