Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και των σωμάτων ασφαλείας  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου  για το νέο έτος την περασμένη Παρασκευή.

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και

ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην απώλεια της Βιργινίας Μανασάκη Ταβερναράκη, συζύγου του Γιώργου Ταβερναράκη, μέλους της Διοικητικής Επιτροπής του ΚΕΚ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της.

Ο κ. Αλιφιεράκης αναφέρθηκε στα σημαντικά γεγονότα του περασμένου έτους και στους επιμελητηριακούς στόχους της νέας χρονιάς επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Αν και η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο μη περαιτέρω, το Επιμελητήριο θα εντείνει τις προσπάθειές του για την υλοποίηση ενός μίγματος πολιτικής που θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων. Και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία,  το Επιμελητήριό μας θα συνεχίσει να  παρακολουθεί τις εξελίξεις, να λειτουργεί στο προσκήνιο με πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της Επιχειρηματικότητας και να συντρέχει την Πολιτεία,  με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του. Δεν είναι δεδομένο, ούτε εύκολο,  αλλά είναι σίγουρα μέσα στις δυνατότητές μας, να πάμε μπροστά αυτήν την νέα χρονιά. Και μέσα στο 2017, προχωρούμε με τους ρυθμούς που αξιώνει η σοβαρότητα των προβλημάτων. Πιο σημαντικό είναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με επιστροφή στην ανάπτυξη και σοβαρές πρωτοβουλίες για κοινωνική αλληλεγγύη. Γιατί η κοινωνική αλληλεγγύη, μπορεί να δημιουργήσει κοινωνική συνοχή, ενώνοντας τον κόσμο σε δράσεις και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την πρόοδο μιας κοινωνίας. Η αλήθεια είναι ότι θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο και τον θέλουμε τώρα» κατέληξε ο κ. Αλιφιεράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook