Ο WikiLeaks ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αν κάποιος τις στείλει στον ιστότοπο.

«Η σύμβουλος του Τραμπ Κέλιαν Κόνγουεϊ ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ δεν θα δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις. Στείλτε τις στο https://wikileaks.org/#submit ώστε να μπορέσουμε εμείς», ανέφερε ο WikiLeaks στον λογαριασμό του στο Twitter.

Την Παρασκευή μια αίτηση που ζητούσε την άμεση δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ ανέβηκε στον επίσημο ιστότοπο που αναρτούνται οι αιτήσεις που απευθύνονται στον Αμερικανό πρόεδρο. Αυτή ήταν η πρώτη που εμφανίστηκε στον ιστότοπο μετά την ορκωμοσία του Τραμπ και μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει 230.323 υπογραφές.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ είχε αρνηθεί να αποκαλύψει πληροφορίες για τους φόρους που πληρώνει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει εκμεταλλευτεί παραθυράκια του νόμου για να αποφύγει να πληρώσει.

Ο ίδιος ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε στη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου ότι ο λόγος που δεν αποκαλύπτει τις φορολογικές του δηλώσεις είναι ότι αυτές ελέγχονται από την ομοσπονδιακή υπηρεσία εσόδων (IRS), και άρα είναι πολύ νωρίς για να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook