Κατηγορίες για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκαν εις βάρος του 26χρονου, ο οποίος την Παρασκευή έπεσε εσκεμμένα με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στην Μπερκ Στριτ στο κέντρο της Μελβούρνης, σκοτώνοντας πέντε και τραυματίζοντας τουλάχιστον 30 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η αυστραλιανή αστυνομία.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο άνδρας αυτός, ο οποίος σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Δημήτριος «Τζίμι» Γκαργκασούλας, ενήργησε από πρόθεση και ανακοίνωσε ότι προφυλακίστηκε και θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου τον Αύγουστο αντιμετωπίζοντας περισσότερες κατηγορίες.

Τρεις ενήλικες και δύο παιδιά σκοτώθηκαν όταν ο 26χρονος έπεσε πάνω τους. Τα θύματα είναι η 22χρονη Τζες Μάντι, ο 33χρονος Μάθιου Σι, η 10χρονη Ταλία Χάκιν, ένας 25χρονος η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα και ένα βρέφος τριών μηνών.

Από τους τουλάχιστον 30 τραυματίες, οι 13 παραμένουν στο νοσοκομείο και τουλάχιστον δύο από αυτούς δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Ο 26χρονος συνελήφθη όταν η αστυνομία εμβόλισε το αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε στον ώμο προτού τον σύρει έξω από αυτό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έλαβε εξιτήριο για να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον δικαστή. Η αστυνομία λέει ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με την τρομοκρατία.

Ο Γκαργκασούλας οδηγούσε σπασμωδικά στους δρόμους της Μελβούρνης αφού προηγουμένως είχε τραυματίσει με μαχαίρι τον αδελφό του προτού ρίξει το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς. Ο αδελφός του επίσης νοσηλεύεται.

Στον απόηχο της επίθεσης, η κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτόριας, στην οποία ανήκει η Μελβούρνη, ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει νυχτερινό δικαστήριο το οποίο θα εξετάζει τα αιτήματα για αποφυλάκιση με εγγύηση, καθώς έγινε γνωστό ότι ο 26χρονος ήταν ελεύθερος με εγγύηση, παρά την αντίθεση της αστυνομίας, όταν οδήγησε το αυτοκίνητό του εναντίον του πλήθους.

Η κυβέρνηση της Βικτόριας και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άνοιξαν λογαριασμό με 100.000 δολάρια έκαστη για τις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Πλατεία Ομοσπονδίας (Federation Square) για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα, ενώ το εμπορικό κέντρο της Μπερκ Στριτ, που βρίσκεται κοντά στον τόπο της επίθεσης, κατακλύστηκε από λουλούδια και λούτρινα ζωάκια που άφησαν πολίτες στη μνήμη των θυμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook