Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τους φίλους και τα μέλη του κυκλική πεζοπορία στον ορεινό της Θρυπτής, που θα συνδικαστεί με την κοπή της βασιλόπιτας, στον παραδοσιακό οικισμό στο οροπέδιο της Θρυπτής.

Ο τυχερός που θα κερδίσει το φλουρί της πίτας, θα κερδίσει 3ήμερο ταξίδι στη Σαντορίνη (εισιτήρια + δύο διανυκτερεύσεις σε ημερομηνία της επιλογής του, εκτός από τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο) προσφορά του ταξιδιωτικού πρακτορείου ALMA TOURS.

Η πεζοπορική μας διαδρομή θα ξεκινήσει από την περιοχή “Καμινάκια”, από υψόμετρο 604μ. Θα κινηθούμε νότια, με ανηφορική πορεία σε αγροτικό δρόμο, μέχρι να συναντήσουμε το παλιό μονοπάτι “Αι Γιάννη-Θρυπτή” (810μ.). Στη συνέχεια με πορεία βορειοανατολική θα ακολουθήσουμε παλιό μονοπάτι, θα περάσουμε από την περιοχή “Σκοτεινό πέρασμα ” και διασχίζοντας το εντυπωσιακό πευκοδάσος της περιοχής θα κατευθυνθούμε στο κέντρο του οικισμού (843μ.). Σε παραδοσιακή ταβέρνα του οικισμού θα κάνουμε στάση 1,5-2 ώρες, θα φάμε και θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα επιστρέψουμε με κατηφορική πορεία περνώντας από τα  “Αργυρά” και το γραφικό ξωκλήσι της  “Αγίας Άννας” στο σημείο εκκίνησης.
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 S/M Βασιλόπουλου), στις 8:30 το πρωί της Κυριακής
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 13€ το άτομο (περιλαμβάνει πλήρες μενού και ποτό)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: τηλ. 6948040401 (Αντρέας) & 6946160654 (Ελένη)
Απαραίτητη για την καλύτερη διοργάνωση η κράτηση θέσης το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το βράδυ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:  3 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: -1-
ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 5,8+3,7 χλμ.
ΑΡΧΗΓΟΣ: Λεωνίδας Κλώντζας & Ανδρέας Λουκάκης
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook