Σοκ στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής προκαλεί η δολοφονία του 6χρονου αγοριού που είχε εξαφανιστεί χτες, καθώς νωρίς το απόγευμα ο 15χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος δεν αιτιολόγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ειδεχθή πράξη, ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως ο κατ ομολογίαν δράσης είναι και αυτός κωφάλαλος, ωστόσο σημειώνεται ότι δεν γνωρίζει την νοηματική  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού παιδιού.

Ο 6χρονος Μεχμεταλή Σεζάλ, ο οποίος ήταν κωφός, βρέθηκε νεκρός σε απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων από το σημείο της εξαφάνισής. Η εξαφάνιση του 6χρονου, είχε δηλωθεί στις αρχές το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου, από την περιοχή Αλάν Κουγιού, της Κομοτηνής, και για τον εντοπισμό του είχε σημάνει Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού. 

Σοκάρουν οι εικόνες του εγκαταλελειμμένου οικήματος που βρέθηκε το πτώμα 

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις του ιατροδικαστή το παιδί φαίνεται να βρήκε ασφυκτικό θάνατο, ωστόσο φέρει αμυχές γεγονός που δηλώνει ότι το άτυχο παιδί πάλεψε για να σωθεί, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού 

Λίγη ώρα μετά τις τραγικές εξελίξεις στην υπόθεση του 6χρονου αγοριού, το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την θλίψη του για την κατάληξη του Μεχμεταλή Σεζάλ, περιγράφοντας το περιστατικό και τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κάθε λεπτό μετράει όταν αναζητείται ένα παιδί».

Η ανακοίνωση:

«Η αναζήτηση του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη, καθώς βρέθηκε σήμερα νεκρό. Τα αίτια θανάτου θα ανακοινωθούν από τις αρμόδιες αρχές.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και ήδη έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του για παροχή συναισθηματικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εφιστά την προσοχή όλων στην κρισιμότητα των πρώτων λεπτών στην εξαφάνιση ενός παιδιού. Κάθε λεπτό μετράει όταν αναζητείται ένα παιδί. Η εξαφάνιση του 6χρονου αγοριού είχε δηλωθεί χθες το βράδυ στις αρμόδιες αρχές ενώ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα το πρωί. Άμεσα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός Amber Alert και ταυτόχρονα ο οργανισμός κινητοποιήθηκε σε συνεργασία και με άλλες ομάδες έρευνας και διάσωσης για να βρεθούν στο σημείο της εξαφάνισης, τόσο με εξειδικευμένους εθελοντές και σκυλιά διάσωσης όσο και με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Όλοι όμως έφτασαν αργά…».
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βαγγέλη Βασιλειάδη, το θύμα και ο δράστης έμεναν σχετικά κοντά ενώ ο 6χρονος παρουσιάζεται ως ένα παιδί ιδιαίτερα φρόνιμο που προερχόταν από μια τετραμελής οικογένεια με τρία κωφάλαλα παιδιά. 

Την ίδια ώρα, ο δράστης παρότι ομολόγησε αρχικά την αποτρόπαια ενέργεια του, φαίνεται ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τις αστυνομικές Αρχές, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για μια μακρά νύχτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook