Θλίψη, θρήνος και οργή για τον άδικο χαμό του 6χρονου Σεζάλ Μεχμεταλή επικρατεί στη μουσουλμανική κοινότητα του Αλάν Κογιού, ξαγρύπνησε χθες το βράδυ έξω από την παράγκα της οικογένειας του θύματος θρηνώντας και ζητώντας δικαίωση.

Συγκλονιστικός ο παππούς του μικρού Σεζάλ, Νεντίμ Χασάν, δεν σταμάτησε λεπτό να θρηνεί και φωνάζει ζητώντας τον θάνατο για το δολοφόνο του εγγονού του αφού όπως έλεγε «η Αστυνομία ήξερε, το είχε ξανακάνει στο παρελθόν και τον άφησαν ελεύθερο. Πού είναι η Αστυνομία και ο Εισαγγελέας;».

Μόλις ο δράστης ομολόγησε και μαθεύτηκε πως ο 6χρονος βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα σκεπασμένος με μπουφάν και κομμάτι από κουρτίνα για να μην εντοπιστεί, ο παππούς του ξέσπασε. «Σε εμάς δεν έλεγε τίποτε μονάχα όταν τον πήρε η Αστυνομία τα είπε όλα».

Μετά το περιστατικό που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, κάτοικοι της συνοικίας άρχισαν να μιλούν αποκαλύπτοντας στοιχεία για τον ανήλικο δράστη.

Σύμφωνα με όσα λένε κάτοικοι του μουσουλμανικού οικισμού ο 15χρονος ο οποίος είναι και αυτός κωφάλαλος όπως και το 6χρονο θύμα του, είχε πέσει στο παρελθόν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και για το λόγο αυτό είχε φύγει πριν από λίγο καιρό από το χωριό που διέμενε και είχε εγκατασταθεί στην Κομοτηνή με την αδελφή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είχε αποπειραθεί να βιάσει ένα άλλο παιδάκι. Αυτό το στοιχείο ήταν εκείνο που ώθησε τους αστυνομικούς να τον αναζητήσουν και να τον ανακρίνουν, όπου ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Λόγω του ότι είναι ένα κωφάλαλο παιδί η Αστυνομία δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να συνεννοηθεί μαζί του και να φθάσει στη λύση της εξαφάνισης του 6χρονου Σεζάλ.

Ο 15χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ευθύνεται για τον θάνατο του κωφού παιδιού και τους οδήγησε στο εγκαταλειμμένο σπίτι, όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του. Ο νεαρός συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Το 6χρονο αγοράκι, ήταν ντυμένο και δεμένο χειροπόδαρα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία, ωστόσο οι λεπτομέρειες αναμένεται να αποσαφηνιστούν με τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής.

Το Χαμόγελου του Παιδιού για την τραγική εξέλιξη

Για την υπόθεση εξαφάνισής του εκδόθηκε Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού, όπου σημειώνονταν τα χαρακτηριστικά του, καθώς και τα ρούχα που φορούσε την τελευταία φορά που εθεάθη.

Μετά την τραγική είδηση του θανάτου του παιδιού, η οργάνωση εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: Η αναζήτηση του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη, καθώς βρέθηκε σήμερα νεκρός. Τα αίτια θανάτου θα ανακοινωθούν από τις αρμόδιες αρχές.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και ήδη έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του για παροχή συναισθηματικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εφιστά την προσοχή όλων στην κρισιμότητα των πρώτων λεπτών στην εξαφάνιση ενός παιδιού. Κάθε λεπτό μετράει όταν αναζητείται ένα παιδί. Η εξαφάνιση του 6χρονου αγοριού είχε δηλωθεί χθες το βράδυ στις αρμόδιες αρχές ενώ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα το πρωί. Άμεσα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός Amber Alert και ταυτόχρονα ο οργανισμός κινητοποιήθηκε σε συνεργασία και με άλλες ομάδες έρευνας και διάσωσης για να βρεθούν στο σημείο της εξαφάνισης, τόσο με εξειδικευμένους εθελοντές και σκυλιά διάσωσης όσο και με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Όλοι όμως έφτασαν αργά…

Τέλος, η οργάνωση παρακαλεί για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook