Η παρουσίαση της Xiaomi που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, στα πλαίσια της έκθεσης CES, ήταν και η τελευταία στην οποία είδαμε τον Hugo Barra να παρουσιάζει νέα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας.

Το δημοφιλές στέλεχος ανακοίνωσε μέσω Facebook την αποχώρησή του από την εταιρεία τον επόμενο μήνα, δίνοντας τέλος σε μια παρουσία 3.5 ετών όπου αποτελούσε το πρόσωπο της Xiaomi εκτός Κίνας. Ο Barra αποτέλεσε μια πολύ σημαντική μεταγραφή για την Xiaomi, προερχόμενος από τη Google και την ομάδα του Android, αναλαμβάνοντας θέση αντιπροέδρου και με στόχο την επέκταση της εταιρείας εκτός Ασίας καθώς και την επέκταση της προιοντικής γκάμας.

Οι λόγοι της αποχώρησης σύμφωνα με τον ίδιο τον Barra είναι αρχικά η υγεία του η οποία κλονίστηκε από τη διαμονή σε «ένα τόσο μοναδικό περιβάλλον» αλλά και η ανάγκη επιστροφής στη Silicon Valley όπου βρίσκεται το σπίτι, οι φίλοι και η οικογένεια του, με τη νοσταλγία να παίζει σημαντικό ρόλο. Τα νέα σχέδια του δεν έχουν γίνει γνωστά αν και ξεκαθαρίζει ότι αυτά θα αργήσουν αφού προέχει μια μεγάλη περίοδος διακοπών.

Σε ότι αφορά την επέκταση της Xiaomi σε νέες αγορές, ο Barra ξεκαθαρίζει ότι αυτή βρίσκεται σε πολύ καλή πορεία, έχοντας πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια και με τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον να έχουν πάρει ήδη το δρόμο τους. Πάντως άλλες πηγές αναφέρουν τη δυσαρέσκεια του CEO της Xiaomi για τα ελάχιστα κέρδη της εταιρείας σε άλλες αγορές, κάτι που είχε αποτελέσει αφορμή για τη μεταφορά αρκετών αρμοδιοτήτων του Barra σε άλλα τμήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook