Ο 92χρονος πρώην πρόεδρος νοσηλευόταν στην εντατική για σχεδόν μία εβδομάδα, ενώ και η σύζυγός του εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα κόπωσης και βήχα

Μια κοινή τους φωτογραφία από το νοσοκομείο του Χιούστον όπου νοσηλεύτηκαν για αρκετές ημέρες έδωσαν στην δημοσιότητα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος και η σύζυγός του Μπάρμπαρα για να ευχαριστήσουν τον κόσμο που τους συμπαραστάθηκε.

Ο 92χρονος πρώην πρόεδρος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, αφού διεγνώσθη με πνευμονία και υπεβλήθη σε επέμβαση για τον καθαρισμό της αναπνευστικής του οδού, όμως πλέον νοσηλεύεται σε απλό δωμάτιο και αναρρώνει. 

Η γυναίκα του 92χρονου πρώην προέδρου Μπάρμπαρα Μπους διεκομίσθη επίσης στο ίδιο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους έπειτα από συμπτώματα κόπωσης και βήχα που παρουσίασε, όμως ήδη έχει πάρει εξιτήριο.

Ο Τζορτζ Μπους είναι σήμερα 92 ετών και έχει συχνά τα τελευταία χρόνια νοσηλευθεί για προβλήματα που σχετίζονται με το αναπνευστικό του, ενώ τον Ιούλιο του 2015 είχε νοσηλευτεί για τέσσερις ημέρες μετά από κάταγμα σπονδύλου.

Πάσχει από μία μορφή Πάρκινσον και χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις του. Ωστόσο παραμένει δραστήριος και επιδίδεται ακόμη και σε εξτρίμ σπορ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πτώση με αλεξίπτωτο με την οποία είχε επιλέξει να γιορτάσει τα 90α του γενέθλια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook