Επιστολή στα ΜΜΕ απέστειλε η δικηγόρος Μαρία Παπαβασιλείου, συνήγορος του 52χρονου πατέρα του βρέφους από τη Σητεία, στην οποία αναφέρεται:

“Αξιότιμες κυρίες και κύριοι δημοσιογράφοι,

Ο εντολέας μου, η σύντροφος του και οι οικογένειες τους, στις 18-01-2017 υπέστησαν οδυνηρό πλήγμα στην ζωή τους αφού έχασαν το μόλις 6 μηνών βρέφος τους.

Ως να μην έφθανε ο πόνος τους, έπρεπε να βρουν το κουράγιο να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες που είχαν αποδοθεί στον εντολέα μου και ο οποίος ήδη από το βράδυ της 18-01-2017 είχε συλληφθεί στο Νοσοκομείο Σητείας όπου είχαν μεταφέρει το παιδί τους και είχε προσαχθεί στο ΑΤ Σητείας όπου και είχε κρατηθεί αρχικά.

Η κ. Ανακρίτρια Λασιθίου με την σύμφωνη γνώμη και της κ. Εισαγγελέως Λασιθίου, μετά την απολογία του κατηγορουμένου, έχοντας μελετήσει την δικογραφία που είχε σχηματισθεί σε βάρος του από το ΑΤ Σητείας, και συνεκτιμώντας ορθά τα στοιχεία της δικογραφίας και τις καταθέσεις όλων, εφαρμόζοντας αυστηρά τον νόμο, επέβαλαν τους παρακάτω περιοριστικούς όρους σε βάρος του:

Κατάθεση εγγυοδοσίας ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000 ΕΥΡΩ) μέχρι την 3-02-2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12η μεσημβρινή.
Απαγόρευση εξόδου του από την χώρα.

Κατά την απολογία του ο εντολέας μου, υπεβλήθη από την κ. Ανακρίτρια σε έλεγχο και εξέταση των πραγματικών περιστατικών και γενικά όσων επικαλέστηκε ο ίδιος και απέδειξε με μάρτυρες και έγγραφα, ενώ εκτιμήθηκε το έγγραφο της κ. Ιατροδικαστού της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο απεστάλη σήμερα 23-01-2017 προς διευκόλυνση του έργου της Ανακριτικής Αρχής από το οποίο αποδεικνύεται ότι:

α) «Ιατροδικαστικά το βρέφος δεν παρουσίαζε σημεία παραμέλησης ή κακοποίησης» και

β) «ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, η δε συνολική εικόνα των κακώσεων της κεφαλής είναι συμβατή με μια και μόνο πλήξη βρεγματικά δεξιά».

Τόσο η κ. Ανακρίτρια όσο και η κ. Εισαγγελέας με τις γνώσεις, την εμπειρία και την ορθή κρίση τους με την παραπάνω Διάταξη, του επέβαλαν τους παραπάνω περιοριστικούς όρους συνεκτιμώντας το αποδεικτικό υλικό της προανάκρισης και της ανάκρισης και εφαρμόζοντας αυστηρά τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Θερμή παράκληση εκ μέρους του εντολέα μου, της συντρόφου του και εμένα προσωπικά να σεβαστείτε την τραγωδία που ζουν, ενημερώνοντας αντικειμενικά το κοινό (ακροατές, τηλεθεατές κλπ.) χωρίς αυτοσχεδιασμούς, παραπληροφόρηση, και εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου προς όφελος των ΜΜΕ, χάριν της προβολής προσώπων, της θεαματικότητας εκπομπών και ακροάσεων που τελικά δεν συνεισφέρουν στην αντικειμενική ενημέρωση.

Με εκτίμηση

Η ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ

Μαρία Παπαβασιλείου

Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Λασιθίου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook