Αποχαιρετιστήρια επιστολή προς την υπηρεσία που τίμησε για 33 ολόκληρα χρόνια αλλά και την τοπική κοινωνία απέστειλε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Μανώλης Πετάσης ο οποίος αποστρατεύεται με το βαθμό του Υποστράτηγου.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρει:

“Με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας αποστρατεύομαι με τον βαθμό του Υποστρατήγου  και αποχωρώ από την θέση του  Αστυνομικού Διευθυντή Λασιθίου και από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ύστερα από  33 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας.

  Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να εκφράσω τις πλέον θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες μου πρώτα στους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες  Πέτρας και Χερρονήσου, Ιεραπύτνης και Σητείας, τον ευσεβή κλήρο, όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους δικαστικούς – εισαγγελικούς λειτουργούς, τους ένστολους συναδέλφους των λοιπών σωμάτων, τους συνταξιούχους συναδέλφους μου με τους οποίους διαχρονικά συνεργάστηκα, όλους τους φορείς και συλλόγους με τους οποίους είχαμε μία άριστη συνεργασία, τα Μ.Μ.Ε. τον τοπικό Τύπο και τους δημοσιογράφους για την αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο μου όλα αυτά τα χρόνια, τους κατοίκους του Νομού για την φιλία και την αγάπη που μου προσέφεραν απλόχερα.

  Θέλω εκτός των παραπάνω, να  ευχαριστήσω για πρώτη φορά δημοσίως, ως μια ελάχιστη αναγνώριση προσφοράς την σύζυγο μου και τον γιό μου, που μου συμπαραστάθηκαν και με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

 Ιδιαίτερα, θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους άξιους συνεργάτες μου και όλο το προσωπικό, αστυνομικούς,  ειδικούς φρουρούς και πολιτικούς υπαλλήλους όλων των αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσεως, για την καθοριστική συμβολή τους στο έργο που πραγματοποιήθηκε. Στο προσωπικό αυτό εκφράζω την εκτίμηση μου και το σεβασμό μου, δηλώνω απερίφραστα ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που διατέλεσα ως Διευθυντής  τους, τιμή που αντανακλά τις αξίες και τα ιδανικά που υπηρετήσαμε και το αποτέλεσμα ως προϊόν της συλλογικής προσπάθειας μας και τους προτρέπω να συνεχίσουν με το ίδιο ενδιαφέρον, υπευθυνότητα και ζήλο την προσφορά των Υπηρεσιών προς τους κατοίκους του Νομού, ώστε να έχουν την αστυνομία που επιθυμούν και έχουν ανάγκη. Μια αστυνομία σύγχρονη και αποτελεσματική που η νομιμότητα της δράσης της δεν θα αμφισβητείται, μια αστυνομία κοντά – δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη, μία αστυνομία που έχει ως επίκεντρο τον πολίτη – άνθρωπο, με κατανόηση στα προβλήματα και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων του.

Η ψυχή, η καρδιά μου και το συναίσθημα μου θα είναι μαζί τους. Πιστεύω όμως, ότι τήρησα όλες τις δεσμεύσεις μου, για αξιοκρατία- διαφάνεια- νομιμότητα και υπηρεσιακή δεοντολογία, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, χωρίς συμψηφισμούς και εξαρτήσεις.

 Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας μου, είχα ως αστυνομικός και ως Αξιωματικός ένα σαφή προσανατολισμό με σταθερό σημείο αναφοράς, την προσήλωση στο καθήκον, στις αξίες και τα ιδανικά του Σώματος , την πίστη στον όρκο, την προσφορά στην πατρίδα και την πολιτεία ,στην κοινωνία και τον άνθρωπο και την προστασία και την διασφάλιση χωρίς εκπτώσεις του υπηρεσιακού και του δημοσίου συμφέροντος.

 Αποχωρώ με ήσυχη την συνείδηση μου και ικανοποιημένος διότι εκπληρώθηκαν όλοι σχεδόν οι στόχοι μου. Αποχωρώ περήφανος γιατί με επίγνωση καθήκοντος και χρέους παρέμεινα πάντα στρατιώτης στον ωραίο σκοπό της ζωής, δεν υποχώρησα μπροστά σε κανένα εμπόδιο και δεν υπήρξα ποτέ υπηρέτης προσώπων και σκοπιμοτήτων.

 Θεωρώ ύψιστη τιμή που υπηρέτησα και προσέφερα τις υπηρεσίες μου για οκτώ χρόνια  στον τόπο μου το Λασίθι.

Τέλος θα ήθελα να  Αποτίσω φόρο τιμής στους ήρωες συναδέλφους μου που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος για να παραμείνουν στην μνήμη μας ως απαράμιλλο παράδειγμα ανθρωπιάς και προσήλωσης στην προάσπιση αξιών και ιδανικών.

 Πάνω από όλα όμως, δοξάζω και ευχαριστώ τον Θεό και τον προστάτη της Αστυνομίας μας, μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο που με προστάτευσαν, με βοήθησαν και με κατεύθυναν καθόλη την διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και με αξίωσαν να φτάσω υγιής έως εδώ.

 Εύχομαι στον νέο Αστυνομικό Διευθυντή υγεία, δύναμη, τύχη και καλή επιτυχία στο έργο του.

Σε όλους εσάς και τους κατοίκους του Νομού υγεία, προκοπή και ευημερία. 

Με εκτίμηση

 ΠΕΤΑΣΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 

 Υποστράτηγος ε.ο.θ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook