Στην φυλακή – μέχρι να γίνει η δίκη τους – οδηγήθηκαν οι δύο Αλβανοί 32 και 36 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν για την ληστεία που έγινε το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου σε βάρος ενός ζευγαριού ηλικιωμένων στον Φουρνέ.

Και οι δύο οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στα Δικαστήρια Χανίων προκειμένου να απολογηθούν.

Στην συνέχεια, με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως αποφασίστηκε η προσωρινή κράτησή τους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πολύ γρήγορα χάρη στις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και όπως διαπιστώθηκε οι δύο Αλβανοί δράστες της ληστείας,32 και 36 ετών, είχαν σχεδιάσει πολύ καλά την επιχείρηση και ήξεραν που πάνε καθώς ο ένας απο τους δύο,παλαιότερα, είχε εργαστεί για το ζευγάρι των ηλικιωμένων.

Μάλιστα είχαν κάνει εξονυχιστικό έλεγχο της διαδρομής που θα ακολουθούσαν έτσι ώστε να αποφύγουν τυχόν κάμερες κλειστού κυκλώματος, ενώ στην διαδρομή άλλαξαν ρούχα.

Επιπλέον, φεύγοντας, άνοιξαν την παροχή απο φιάλη υγραερίου σκοπεύοντας – προφανώς – την θανάτωση των ηλικιωμένων.

Όμως το λάθος που στάθηκε μοιραίο για αυτούς ήταν το ύφασμα που χρησιμοποίησαν για να φιμώσουν τους ηλικιωμένους, καθώς ένα ίδιο κομμάτι βρέθηκε στο σπίτι του ενός απο τους δύο όταν ακόμη θεωρείτο ως ύποπτος και άρχισε να ξετυλίσσεται η άκρη του νήματος.

Στην διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν τα κοσμήματα που είχαν κλέψει μέσα σε έναν τενεκέ λαδιού τον οποίο θα έπαιρναν μαζί τους αφού είχαν εκδόσει εισητήρια για να φύγουν απο την Κρήτη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook