Ύστερα από 10 ώρες υπεράνθρωπων προσπαθειών, Αυστραλοί πυροτεχνουργοί κατάφεραν να αφαιρέσουν με ασφάλεια από το λαιμό της ατυχής 18χρονης το κολάρο-βόμβα που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή.

Ο πατέρας της κοπέλας ονομάζεται William Pulver. Είναι ο διευθυντής μιας εταιρείας που διαχειρίζεται μετοχές Διαδικτύου και ένας από τους πιο πλούσιους άντρες της Αυστραλίας.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, η Madeleine Pulver, έζησε στιγμές τρόμου όταν ένας άγνωστος άντρας εισέβαλλε στην έπαυλη όπου διαμένει και τοποθέτησε στον λαιμό της ένα κολάρο- βόμβα και ένα σημείωμα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούσε λύτρα.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση της βόμβας, ο δράστης εξαφανίστηκε και η κοπέλα κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί απέκλεισαν γρήγορα τους γύρω δρόμους της αριστοκρατικής γειτονίας και ξεκίνησαν την επικίνδυνη επιχείρηση αφαίρεσης του κολάρου.Επί δέκα ολόκληρες ώρες, οι πυροτεχνουργοί προσπαθούσαν με μεγάλη προσοχή να βγάλουν την βόμβα από τον λαιμό της κοπέλας καθώς η παραμικρή λάθος κίνηση, μπορούσε να οδηγήσει σε μια φονική έκρηξη.

Τελικά τα κατέφεραν και η κοπέλα είναι πλέον ασφαλής, ενώ προσπαθεί να συνέλθει από το μεγάλο σοκ που υπέστη.

Πολλοί ήταν μάλιστα εκείνοι που παρομοίωσαν το περιστατικό με σκηνές από το θρίλερ Saw.