Επιστολή στο νέο αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε η 7χρονη Bana Alabed, που έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από τα tweets της, από τα οποία έκανε μία τραγική καταγραφή του πολέμου στο Χαλέπι.

Η μικρή παρακαλά τον Τραμπ να σώσει τα παιδιά που βρίσκονται στη Συρία. Αυτά τα παιδιά που δεν είχαν την τύχη να φύγουν, όπως η ίδια, που δεν μπορούν να παίξουν, όπως εκείνη πια και που υποφέρουν «εξαιτίας των ενηλίκων».

Τουλάχιστον 15.000 παιδιά συγκαταλέγονται στους περισσότερους από 300.000 ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί στον εξαετή πόλεμο της Συρίας ανάμεσα στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και στους αντάρτες.

Η Τουρκία, στην οποία ζει πλέον η 7χρονη, φιλοξενεί περίπου 2,7 εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες. Οι σύροι αντάρτες και η κυβέρνηση Άσαντ πραγματοποιούν ειρηνευτικές συνομιλίες στο Καζακστάν αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις προόδου.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της Bana

«Αγαπητέ Ντόναλντ Τραμπ,

Το όνομά μου είναι Bana Alabed και είμαι ένα 7χρονο κορίτσι από το Χαλέπι της Συρίας.

Έμενα όλη μου τη ζωή στη Συρία μέχρι τη στιγμή που έφυγα τον περασμένο Δεκέμβριο από το πολιορκημένο ανατολικό Χαλέπι. Είμαι και εγώ από τα παιδιά που υπέφεραν από τον πόλεμο στη Συρία.

Αλλά τώρα ζω ειρηνικά στο νέο σπίτι μου στην Τουρκία. Στο Χαλέπι πήγαινα στο σχολείο, το οποίο καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς.

Κάποιοι φίλοι μου πέθαναν.

Λυπάμαι πολύ γι’ αυτούς και εύχομαι να ήταν εδώ μαζί μου για να παίξουμε. Δεν μπορούσα να παίξω στο Χαλέπι, ήταν η πόλη του θανάτου.

Τώρα στην Τουρκία μπορώ να βγω έξω και να διασκεδάσω. Μπορώ να πάω στο σχολείο, αν και ακόμα δεν έχω πάει. Γι’ αυτό το λόγο η ειρήνη είναι τόσο σημαντική για όλους, περιλαμβανομένου και εσάς.

Παρόλα αυτά εκατομμύρια παιδιά στη Συρία δεν έχουν την ίδια τύχη με εμένα και υποφέρουν σε διαφορετικά μέρη της χώρας. Υποφέρουν εξαιτίας των ενηλίκων.

Ξέρω ότι θα είστε ο πρόεδρος της Αμερικής, γι’ αυτό μήπως μπορείτε να σώσετε τα παιδιά και όλους τους ανθρώπους στη Συρία; Πρέπει να κάνετε κάτι για τα παιδιά γιατί είναι σαν τα δικά σας παιδιά και αξίζουν ειρήνη, όπως και εσείς.

Αν μου υποσχεθείτε ότι θα κάνετε κάτι για τα παιδιά της Συρίας, τότε είμαι ήδη η νέα σας φίλη. Ανυπομονώ να δω τι θα κάνετε για τα παιδιά της Συρίας».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook