Συνεχείς είναι οι επαφές με φορείς της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων. Η πρωτοβουλία μετά από συναντήσεις που είχε με φορείς ετοιμάζει ανοιχτή εκδήλωση στις 30 Ιανουαρίου στις 19.00 στο ΕΒΕΧ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
 
“Η πρωτοβουλία μας συνεχίζει τις παρεμβάσεις και τις επαφές με τους Δημάρχους και τους υπόλοιπους φορείς των Χανίων. Συγκεκριμένα μετά την προχθεσινή  συνάντηση με το Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Βουλγαράκη, με τον Δήμαρχο Χανίων κ Βάμβουκα και τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Μαργαρώνη ο οποίος στηρίζει τις δράσεις της πρωτοβουλίας μέλη του ανοικτού συντονιστικού συναντήθηκαν την Τρίτη  με τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά δήλωσε ότι είναι αντίθετος με την εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» και ανακοίνωσε ότι θα παραβρεθεί στην ανοικτή εκδήλωση της πρωτοβουλίας. Στη συνέχεια τα μέλη του συντονιστικού επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη ο οποίος δήλωσε ότι πάγια θέση του Δήμου είναι η μη εκχώρηση του αεροδρομίου και πρότεινε – ομοίως με τον Δήμαρχο Πλατανιά κ Μαλανδράκη –  κοινή σύσκεψη των Δημάρχων υπό την αιγίδα του Αντιπεριφερειάρχη πρόταση η οποία μεταφέρθηκε στον Αντιπερφερειάρχη.

Την Τετάρτη το πρωί μέλη του συντονιστικού επισκέφθηκαν τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων και συνομίλησαν με τον πρόεδρο του κ. Γιάννη Δασκαλάκη ο οποίος υπενθύμισε τις θέσεις του συλλόγου για το θέμα αυτό και δήλωσε την στήριξη του στην πρωτοβουλία. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τα μέλη της πρωτοβουλίας επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Κανδάνου κ.  Περράκη και ενημέρωσαν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ομοίως ενημερώθηκε και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Σοφιανός.

Αναμένονται και επόμενες συναντήσεις με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των Δήμων και των Επιμελητηρίων του Νομού μας ώστε στην ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου 2017 στις 7(επτά) μμ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (δίπλα στη Τράπεζα της Ελλάδας) να είναι όλοι προσκεκλημένοι και ενημερωμένοι.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook