Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –  Πρόγραμμα Καλλικράτης), είναι τα εξής:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου

Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη

1. ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1.1 Έγκριση Τροποποίησης Σχεδίου Δράσης ΠΚ, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ.

– (εισηγήτρια η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ κα Δασκαλάκη Χρυσούλα).

2. ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

2.1 Αποδοχή και έγκριση της μελέτης του ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης, με τίτλο: «Προτεινόμενος Οδικός Χάρτης Ενεργειών ανά εμπλεκόμενο Φορέα για την Περιφέρεια Κρήτης για το Xylella fastidiosa (Ξυλέλλα)», σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΚ.

– (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα κα Βρέντζου – Σκορδαλάκη Θεανώ).

3. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

3.1 Ορισμός εξουσιοδοτημένων οργάνων για την υπογραφή επιταγών και εντολών μεταφοράς των τραπεζικών λογαριασμών της Περιφέρειας Κρήτης και της Π.Ε. Ηρακλείου, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Οικονομικού Π.Κ.

3.2 Έγκριση πρόσληψης προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Διοίκησης ΠΚ.

– (εισηγήτρια των αριθμ. 3.1 και 3.2 θεμάτων η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΚ κα Ελευθερίου Χρύσα).

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

4.1 Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης – Τμήμα Ιατρικής δια του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας για την Έρευνα: «Διατήρηση & αναβάθμιση ενός ολοκληρωμένου Περιφερειακού Αρχείου Καταγραφής του Καρκίνου (ΚΚΚ)», σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Π.Κ.

– (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Δημόσιας Υγείας κ Κλώντζας Εμμανουήλ)

5. ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

5.1 Συμπλήρωση-Έγκριση Εγχειριδίου Διαδικασιών Διοικητικής Ικανότητας για τα Συγχρηματοδοτούμενα Έργα ως προς το θεσμικό του πλαίσιο, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 12199/19-01-2017 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών ΠΚ.

5.2 Έγκριση ανάθεσης μελέτης: «ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ», διαδικασία ανάθεσης με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση της παραπάνω μελέτης με εφαρμογή του άρθρου 32 του Ν. 4412/16, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 257416/22-12-2016 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηρακλείου.

– (εισηγητής των αριθμ. 5.1 και 5.2 θεμάτων ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών ΠΚ κ. Παπαδάκης Γεώργιος).

6. ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

6.1 Υποβολή προτάσεων Στρατηγικού Χαρακτήρα στο Πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Π.Κ.

6.2 Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο Δίκτυο ERRIN – European Regions Research and Innovation Network” για το έτος 2016, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Π.Κ.

– (εισηγήτρια των αριθμ. 6.1 και 6.2 θεμάτων η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ κα Χατζηγιάννη Ελένη).

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΣΩΝ

7.1 Έγκριση Προγράμματος δασικών έργων – εργασιών και μελετών της Δ/νσης Δασών Χανίων έτους 2017, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 334/18-01-2018 έγγραφο της Δ/νσης Δασών ΠΕ Χανίων.

-(εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης ).

7.2 Έγκριση Προγράμματος δασικών έργων – εργασιών και μελετών της Δ/νσης Δασών Ηρακλείου έτους 2017, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 324/19-01-2017 έγγραφο της Δ/νσης Δασών ΠΕ Ηρακλείου.

– (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης).

8. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ

8.1 Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρεις Κρήτης – ΠΕ Χανίων για τη συγκρότηση επιτροπής ελέγχου επιθεωρήσεων Σχολών ναυαγοσωστικής και διενέργειας εξετάσεων, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 6 του ΠΔ 23/2000, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 1721/04-01-2017 έγγραφο του γραφείου Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Χανίων.

-(εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης).

9. Επικύρωση απομαγνητοφωνημένων πρακτικών των αριθμ. 14/15-11-2016, 15/16-12-2016 και 16/30-12-2016 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

– (εισηγητής ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πιτσούλης Γιώργος).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook