Μέλος της ανοιχτής “Πρωτοβουλίας Πολιτών” ενάντια στη εκχώρηση του αεροδρομίου Χανίων παρευρέθηκε σήμερα στην συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίο Χανίων, όπου και ζήτησε σύσσωμο του ΔΣ να παλέψει ενάντια σε αυτή την εκχώρηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Χιωτάκης σε παρέμβαση του, υπάρχουν επαφές με ευρωβουλευτές προκειμένου να μπει η συζήτηση της εκχώρησης στο Ευρωκοινοβούλιο και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει και η πρωτοβουλία πολιτών να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο και να διατυπώσουν τις θέσεις τους.

Μεταξύ άλλων ο κ.Χιωτάκης ανέφερε

“Η Fraport Και ο όμιλος Κοπελούζου 1) Δεν μπορούν να βρουν χρηματοδότηση 2) Η εταιρία του κ.Κοπελούζου έχει σοβαρές δυσκολίες 3) Νομικά ζητήματα που προέκυψαν την τελευταία στιγμή που καθυστερούν την παράδοση-παραλαβή. Επίσης, υπάρχουν και έντονες διαμαρτυρίες στην ίδια την Γερμανία. Χαρακτηρίζουν την Fraport κατακτητές και οχι επενδυτές. Είμαστε σε επικοινωνία με Ευρωβουλευτές και προσπαθούμε μήπως μπορέσουμε να κάνουμε μια συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο. Σαν πρωτοβουλία θα μπορέσουμε να δώσουμε το παρόν στην συγκεκριμένη συζήτηση. Επιπλέον υπάρχουν δυο αποφάσεις που εκκρεμούν στην δικαιοσύνη 1) Η τοποθέτηση της επιτροπής ανταγωνισμού αν και κατά πόσο δεν είναι αυθαίρετη η διαδικασία αυτή 2) Εκκρεμεί η απόφαση των ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Ακόμα και αν πάρουν αρνητική απόφαση οποιαδήποτε προσφυγή μπορεί να δικαστεί εκ νέου”

Ο κ.Βάμβουκας απάντησε ότι “Σαν δήμος έχουμε πάει δικαστήρια μέχρι το τέλος για αυτό το θέμα και υπάρχει ένας προβληματισμός πλέον αν μπορούμε να το αποτρέψουμε

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook