Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στο Ηράκλειο, η έκθεση κρητικού, εθνικού και διεθνούς αμπελώνα, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis.

Η έκθεση κρασιού με τίτλο “OINOTEKAWineExploringFestival” είναι μοναδική στο είδος της, καθώς φιλοξενεί επιλεγμένους κωδικούς απ’ όλη την Κρήτη, ορισμένα από τα σπουδαιότερα οινοποιεία της Ελλάδας, καθώς και εξαιρετικούς κωδικούς κρασιού από την Γαλλία, την Ιταλία, τη Χιλή, την Αυστραλία, τη Λατινική Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο. Η έκθεση παραμένει ανοιχτή καθημερινά από τις 11.00 το πρωί έως και τις 8.00 το βράδυ και τις δύο ημέρες.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιούνται επίσης πέντε εξειδικευμένα σεμινάρια κρασιού, από επαγγελματίες του είδους. Φέτος για πρώτη φορά, το πρωί της Κυριακής και συγκεκριμένα από τις 11.00 έως και τις 12.00 πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κρήτη πρωινό σαμπάνιας, το οποίο αποτελεί μια Διεθνή τάση που πραγματοποιείται ως «πλούσιο δεκατιανό» με σνακς σολομού, σοκολάτα και διάφορα εδέσματα.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 10.00 το βράδυ πραγματοποιείται το SecretPartybyBottega, με τους ενδιαφερόμενους να δηλώνουν συμμετοχή, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα περισσότερο για το Party. Οι λεπτομέρειες, καθώς και ο τόπος διεξαγωγής, ανακοινώνονται μόλις μία ώρα πριν την έναρξη του πάρτυ, με τους διοργανωτές να ανακοινώνουν μόνο πως περιλαμβάνει πλούσια Cocktails  και αφρώδεις οίνους Bottega, πολύ μουσική και εκπλήξεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του πάρτυ, κάπου στο κέντρο της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το δικτυακό τόπο winefestival.oinoteka.gr ή να επικοινωνούν με το 2810282800.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FESTIVAL

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11.00 – 20.00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα για οινόφιλους και επαγγελματίες. Ανοιχτό Cocktail Bar. Coffee Spot. OINOTEKA INFO DECK.

11.30 – 13.00: Σεμινάριο γευσιγνωσίας για την τέχνη του Blending. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν μετά το σεμινάριο, μία αριθμημένη συλλεκτική φιάλη Blend κρασιού, το οποίο θα δημιουργήσουν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.

14.30 – 16.00: Το Food & Wine Pairing σε πραγματικό χρόνο. Σε συνεργασία με την Taste Academy οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν και βιώνουν την εμπειρία ταιριάσματος γεύσεων με το κρασί.

17.00 – 19.00: Η Ιταλία με τα Aperitivo της έρχονται στο χώρο του OINOTEKA Wine Exploring Festival, μέσα από ένα σεμινάριο πραγματική … μαγεία.

22.00: ΟΙΝΟΤΕΚΑ Secret Party. Για μία ακόμα χρονιά, το νούμερο 1 Secret Party στην πόλη έχει υπογραφή. Εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός θέσεων για λίγους σε έναν χώρο – έκπληξη που ανακοινώνεται με γραπτό μήνυμα, μόλις μία ώρα πριν την έναρξη του πάρτυ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11.00 – 20.00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα για οινόφιλους και επαγγελματίες. Ανοιχτό Cocktail Bar. Coffee Spot. OINOTEKA INFO DECK.

11.00 – 12.00: Champagne Breakfast. Η διαρκώς αυξανόμενη τάση του «πρωινού» σε συνδυασμό με Αφρώδεις Οίνους, έρχεται στο OINOTEKA Wine Exploring Festival. Από τις 11.00 το πρωί και για μία μόνο ώρα, η Διεθνής τάση γίνεται μέρος του Festival με κορυφαίας ποιότητας αφρωδών οίνων και πλούσια εδέσματα, αλμυρά και γλυκά για τη συνοδεία των ποτών. Το πιο ιδιαίτερο πρωινό του κόσμου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κρήτη στο ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival.

12.00 – 14.00: Αμέσως μετά το Champagne Breakfast, ακολουθεί ξενάγηση στο χώρο των αφρωδών οίνων και της βασίλισσας σαμπάνιας. Πλούσιες γευστικές δοκιμές αφρωδών οίνων, αλλά και της πολυβραβευμένης σαμπάνιας Charles Heidsieck.

15.00 – 16.30: Ένα πλούσιο σεμινάριο για τη διαρκώς αυξανόμενη τάση των ροζέ κρασιών και το κατάλληλο ταίριασμα τους με γλυκές και αλμυρές γευστικές επιλογές.

18.00 – 20.00: Dinapoja Cocktail Challenge. Ο μεγάλος τελικός! Οι finalist του πρώτου διαγωνισμού ανάδειξης της τάσης του Mediterranean Bartending μέσα από τη χρήση υλικών της κρητικής γης, διαγωνίζονται για την πρώτη θέση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook