Κρατήρας τριών μέτρων άνοιξε από έκρηξη σε αγωγό νερού στο χωριό Αγγλισίδες της επαρχίες Λάρνακας και ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο έπεσε μέσα.

Ο αγωγός, ο οποίος έχει διάμετρο 50 ιντσών, απελευθέρωσε πάνω από 1.100 τόνους νερού. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, άνδρες του οποίου πήγαν στη Κοινότητα και έκλεισαν τον αγωγό.

Από το νερό που εκτοξεύθηκε, υπέστησαν ζημιές σπίτια που βρίσκονταν πλησίον του αγωγού.

Ο αγωγός που περνά από το χωριό από το 1965, είναι κατασκευασμένος από αμίαντο και πεπαλαιωμένος. Τα τελευταία 15 χρόνια έχει σπάσει άλλες τέσσερις φορές.

Στο μεταξύ, προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί σε ορεινές περιοχές της Λευκωσίας, αντιμετώπισαν λεωφορεία που μετέφεραν μαθητές σε προγραμματισμένες εκδρομές τους. Η Αστυνομία κλήθηκε να βοηθήσει έξι λεωφορεία με μαθητές στην Ευρύχου, στο δρόμο που οδηγεί προς το Τρόοδος, όπου το χιόνι έχει φτάσει τα 65 εκατοστά.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τόσο τα χιόνια, όσο και ο παγετός στο δρόμο, δημιούργησαν προβλήματα στη διέλευση των λεωφορείων προς την Κακοπετριά, όπου ήταν ο προορισμός των μαθητών.

Η περιπέτεια των μαθητών έλαβε τέλος και τα λεωφορεία συνέχισαν το δρομολόγιο τους με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες. Ο υπεύθυνος Τροχαίας του αρχηγείου της αστυνομίας, Γιαννάκης Χαραλάμπους, ανέφερε ότι το κοινό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερο προσεχτικό αυτές τις μέρες λόγω της κατάστασης στους δρόμους και να μην παραλείπει να ενημερώνεται από τα δελτία της Αστυνομίας.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook