Διεξήχθη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Ξενοδοχείο ATRION Ηρακλείου.  Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και  Κινήσεων πολιτών απ’ απ’ όλη την Κρήτη, συμμετείχαν για πρώτη φορά σε μία κοινή διαδικασία.

Τις εισηγήσεις ξεκίνησε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου,  ο οποίος αφού χαιρέτησε την συμμετοχή του Κινήματος στο όργανο, αναφέρθηκε στην ανάγκη της Εθνικής συνεννόησης, την χάραξη Εθνικής Γραμμής με σχέδιο εξόδου από την κρίση, τονίζοντας την αδυναμία διαπραγμάτευσης της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα την κατάρρευση του κοινωνικού μαι μικρομεσαίου επιχειρηματκού ιστού.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γιώργος Σιακαντάρης, Μέλος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδεολογική και πολιτική ένωση του Κεντροαριστερού χώρου με προγραμματική και ιδεολογική ανανέωση.

Ο Γιάννης Ευλογημένος από τα Χανιά ως εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα με συγκεκριμένη δομή και οργάνωση και συγκεκριμένο πρόγραμμα χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάρα φύσει συνεργασία.

Τέλος, τις εισηγήσεις ολοκλήρωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Συντονιστής Δυτ. Ελλάδας Γιώργος Ελενόπουλος. Με εξαιρετικό τρόπο αναφέρθηκε στον πόλο εξουσίας που έχει δημιουργηθεί από την Νέα Δημοκρατία με συμπλήρωμα τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και από την άλλη την ελπίδα να κυριαρχήσει ο πόλος της ενωμένης Κεντροαριστεράς με εναλλακτική πρόταση προοδευτικής εξουσίας, απέναντι στη συντήρηση. Αναφέρθηκε ακόμα στην παρουσίαση προς την κοινωνία του διακυβεύματος που είναι η πρόταση προοδευτικής εξουσίας και όχι η διαχείριση και νομή της , κάτι που απαιτεί την σύγκρουση με το οτιδήποτε έχει καταντήσει το ελληνικό κράτος πελατειακό, τονίζοντας ότι η μήτρα των κακών είναι ο πελατειασμός.

Τέλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθορίστηκαν τα νομαρχιακά συντονιστικά όργανα με συμμετοχή στελεχών απ’ όλες τις τάσεις που συγκροτούν την Δημοκρατική Συμπαράταξη .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook